UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Güvercinada Kalesi’nin eşsiz manzarasında gerçekleşen Meltem Ege, Önder Focan&Friends grubunun “A jazz night” ismini taşıyan konseri sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konser bitiminde Önder Focan’ın 66’ıncı yaş günü sahnede doğum günü pastası kesilerek kutlandı.

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde düzenlenen Güvercinada Dinletileri devam ediyor. Kuşadalı sanatseverleri, birbirinden kaliteli ve seçkin sanatçılarla buluşturan Güvercinada Dinletileri’nin son konukları Türk caz müziğinin en önemli isimlerinden gitarist Önder Focan ile Türkiye’nin önemli caz vokallerinden Meltem Ege oldu. Uzun yıllardır Türk caz müziğine büyük emek vermiş, ulusal ve uluslararası pek çok önemli festivale katılarak Türkiye’yi temsil etmiş Meltem Ege, Önder Focan ve arkadaşlarının Güvercinada’nın etkileyici atmosferinde sergiledikleri muhteşem performans sanatseverleri adeta büyüledi.

66’NCI YAŞINI SAHNEDE KUTLADI

Konserde gitarı ile harikalar yaratan ünlü caz müzisyeni Önder Focan ve güçlü sesi ile kulakların pasını silen Meltem Ege’ye trompette Şenova Ülker, davulda Burak Cihangirli ve basta Enver Muhammedi eşlik etti. Cazseverlerin ayakta alkışladığı konserin bitiminde Önder Focan’ın 66’ıncı yaş günü sahnede doğum günü pastası kesilerek kutlandı.

“KENTİMİZE RENK KATTINIZ”

Konseri Güvercinada’yı dolduran sanatseverlerle birlikte izleyen KUSAV Başkanı Levent Köylü, Kuşadası’nı kaliteli kültür ve sanat etkinliklerinin adresi haline getirmek için çalıştıklarını belirterek “Kuşadası Belediyesi ile iş birliği içerisinde yaz günlerini sanatla renklendirmek ve hem Kuşadalı sanatseverlerimize hem de ziyaretçilerimize unutulmaz anlat yaşatmak istiyoruz. Bu kapsamda Kuşadası’nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuz Türk caz müziğinin değerli isimleri Meltem Ege, Önder Focan ve arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Enerjileri, performansları ve eşsiz yorumları kentimize ve gecemize büyük renk kattılar” dedi.