CHP PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partinin çeşitli yerlerde astığı “128 Milyar Dolar Nerede" afişlerinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla bir açıklama yapan Tezcan, “Biz, ‘128 milyar dolar ne oldu?’ diye soruyoruz, savcılar Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatıyor. Bu işin Cumhurbaşkanıyla ilişkisini nasıl anladınız? 128 milyar doların kaybolmasında Cumhurbaşkanına dönük bir şey olduğunu nasıl birden fark ettiniz?” diye sordu.

“SAVCININ İŞİ BU MİLLETİN PARASINI TAKİP ETMEKTİR”

Afişlerin, Mudanya’da kaldırılmasının ardından Kuşadası ve Söke’de de savcı talimatıyla kaldırıldığını söyleyen Tezcan, duruma tepkisini şöyle dile getirdi:

“Dün Mudanya’da afişleri indirdiler. 128 milyar dolar ne oldu diye sormuşuz afişlerde. Savcı, ‘Cumhurbaşkanına hakaret ediliyor’ diye afişleri indirtti. Bugün Kuşadası’nda ve Söke’de yine ‘128 milyar dolar ne oldu’ diye afiş asmışız. Bu afişleri indirmişler. Savcı, mülki idare amirleri talimat veriyor, polis gidiyor ve afişleri indiriyor. Ben merak ediyorum, eskiden böyle bir durumda, böyle bir soru olduğunda savcılar, ‘Ne oldu bu 128 milyon dolar?’, ‘Bu milletin 128 milyon doları ne oldu?’ diye onu takip ederlerdi. Şimdi soruyu soranları takip ediyorlar. Şu Türkiye’nin haline bak. Ne yarasanız yapın. Afişleri indirin, evlerimize asacağız. Evlerden indirin, sokaklarda gezeceğiz, teşhir edeceğiz. Bu memleketin, tüyü bitmemiş yetimin parası nereye gitti? Savcının işi ortada bir soygun varsa onu araştırmaktır. Savcının işi, buna dikkat çekenleri, bunun hesabını soranları takip etmek değildir. Savcının işi, bu milletin parasını takip etmektir. Saray rejiminin bizi getirdiği yere bir bakın. Lime lime dökülüyorsunuz, döküleceksiniz.”