Öğle namazı sonrasında Atatürk Kent Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla gerçekleştirdikleri gösteride İsrail’in saldırısını kınadı.
Sivil toplum kuruluşlarının imzasıyla yapılan ortak açıklamada, “Siyonist terör çetelerinin öncülüğünde kurulan İsrail, apartheid rejime sahip bir terör devletidir. Kurulduğu günden bugüne Siyonizm’e karşı tavır alan tüm insanlığı kendisine karşı hedef alan terör anlayışı, o günden bugüne hiç değişmemiştir. İşgal edilmiş Doğu Kudüs’te 1948’den bugüne İsrail Terör Devleti eliyle sistematik bir işkenceye maruz akalan Filistin halklarının bölgeyi tamamen terk etmesi hedeflenmektedir” denildi.
1948’den bu yana Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait binlerce evin İsrail Terör Devleti tarafından yıkıldığı ve oturma izinlerinin iptal edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bugün itibarıyla 5 milyon Filistinli vatanlarından uzakta mülteci olarak yaşamlarını güçlükle idame ettirmekte, en temel insan haklarından mahrum bırakılmaktadırlar. Gazze’de 2 milyon Filistinli en basit ihtiyaçlarını bile güçlükle karşılayabildikleri bir açık hava hapishanesine mahkûm edilmiş durumdadır.
Mescid-i Aksa baskınını gerçekleştiren fanatik Siyonist örgütler ve terör devleti İsrail bilmelidir ki, Aydın sivil toplum kuruluşları olarak Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs’e yapılacak her saldırıyı bizlere yapılmış kabul edeceğimizi ve saldırıları engellemek için İsrail terör devleti ve yerel temsilcilerinin uykularını kaçırmak için teyakkuzda olduğumuzu ilan ederiz. Vicdanlı tüm insanları Siyonist örgütlerin ve terör devleti İsrail’in saldırılarına karşı teyakkuzda olmaya, Filistinlilerin yanında dayanışmaya çağırıyoruz.” 
Yapılan duayla sona eren etkinliğe Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de katıldı.