Yılbaşı dolayısıyla uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması ile 4 gün boyunca evde kalacak olan vatandaşlar, C vitamini deposu portakal ve mandalinaya yüklendi. Geçen yıla göre hem fiyatlar hem de satışlar ikiye katlandı.

Yeni yıla sayılı günler kala Efeler’deki çarşı ve pazarlarda yoğunluk oluştu. 2021’e kısıtlama nedeniyle evlerinde girecek olan vatandaşlar pazarın yolunu tuttu.

Yılbaşı alışverişlerinde en çok tercih edilen ürünlerin başında ise meyve yer aldı. Koronavirüs nedeniyle vatandaş, en fazla C vitamini deposu portakal ve mandalinaya ilgi gösterdi. Pazarcılar da ‘Corona ilacı’ etiketleriyle satışlarını artırmanın yollarını aradı.

"FİYATLARI İKİYE KATLANDI"

Portakal ve mandalina fiyatlarının geçen yıla göre ikiye katlandığını ifade eden pazarcı Bekir Demir, “Kış meyvesi portakal ve mandalinaya her sene olduğu gibi bu sene de ilgi fazla. Korona virüs dolayısıyla bu sene hem satışlar hem de fiyatlar ikiye katlanmış durumda. Geçen sene 1,5 liradan satılan mandalinanın bu sene kilosu 3 liradan, 2 liradan satılan portakalın bu sene kilosu ise 4 lira. Gribal enfeksiyonların yaygın olduğu bu mevsimlerde başta Korona virüs olmak üzere diğer hastalıklardan da korunmak isteyen vatandaşlar, çareyi turunçgillerde arıyor” dedi.

“YENİ YILA ENERJİ DEPOLAYARAK GİRECEĞİZ”

Yeni yıla enerji depolamak için portakal ve mandalina satın aldığını ifade eden Ayhan Arslantaş, “Koronavirüs salgını 2020 yılında hepimizin sosyal hayatını etkiledi ve vaktimizin çoğunu evlerimizde geçirmek zorunda kaldık. İnşallah 2021 yılı Korona virüsün son bulduğu bir yıl olur. Biz de eşim ile birlikte kendimizi Korona virüsten doğal besinler ile korumaya çalışıyoruz. 4 gün evde kalacağımız süreçte de hem enerji depolamak ve hem de hastalıktan korunmak için meyve olarak C vitamini kaynağı portakal ve mandalinayı tercih ettik” diye konuştu.  

(İHA)