Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz Nazilli Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hazırlanan aşılama alanını inceledi.

Koronavirüse karşı aşılama hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Çin’den getirilen 3 milyon doz aşı, uygulanacakları adreslere özel TIR’larla nakledildi. Hastanelerde aşı odaları hazırlandı, 3’er kişilik ekipler oluşturuldu. Sağlık çalışanlarının öncelikli olarak aşılanacağı hastanelerde aşı odaları oluşturulmaya başlandı.

239 BİN 772 DOZU SAĞLIK PERSONELİ İÇİN YAPILACAK

İlk etapta elde bulunan 3 milyon doz aşı sağlık çalışanlarına yapılacak. Türkiye genelinde toplam 1 milyon 119 bin 886 sağlık personeli bulunuyor. Aşılama iki doz halinde yapılacağı için 3 milyon aşının 2 milyon 239 bin 772 dozu sağlık personeli için yapılacak. Geriye kalan aşılar ise kronik hastalığı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlara yapılacak ve bu süreçte anlaşma yapılan ülkelerden aşılar peyderpey gelmeye devam edecek.

MÜDÜR AÇIKGÖZ AŞILAMA ALANINI İNCELEDİ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da aşılama için hazırlıklar başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Nazilli Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek hazırlanan aşılama alanında inceleme yaptı. Açıkgöz, yapılan düzenlemelerle ilgili hastane başhekimi Engin Tetik’ten bilgi aldı.