Efeler'de tüm minibüsler dezenfekte ediliyor. Ayrıca her vatandaşa minibüsü binerken ve inerken Efeler Belediyesi tarafından minibüslere konulan en temizleme jeli sıkılacak.

Efeler'de şehiriçi minibüslerinin son durağında 'Corona Virüs' ile ilgili önlemlere ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, ADÜ'lü öğretim üyesi Prof.Dr.Bülent Ertuğrul alınması gereken tedbirlerle ilgili halkı bilgilendirdi. 

Efeler'de belediye tarafından düzenlenen bir çok etkinliğin ertelendiğini belirten Efeler Belediye Başkanı M.Fatih Atay, şehirde alınan önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Atay yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biz yerel yöneticiler olarak halkımızın sağlıklı bir şekide yaşamlarını sürdürlerini sağlamaktır. Ancak ne yazık ki bu korkunç virüs tüm dünyada dolaşmaktadır. Virüste insanlarımızı tehdit ediyor. Bir çok ülkede de etkili oldu. İtalya ve İran aynı şekilde etkilenen ülkelerden. İtalya’da milletvekili yaşamını yitirdi. İtalya’da parti genel başkanları generaller corona virüse yakalanmış durumda. Bizimde görevimiz insanlarımızın bu virüse yakalanmadan yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmaktır. Bunu gerçekleştirmek için hijyenik olarak insanlarımızın çok kullandıkları yerlere gerekli ilaçlamayı yapma düşüncesindeyiz. Aldığımız karar gereğince en çok kullanılan toplu taşıma araçlarına dezenfekte işlemlerini yapacağız. Her minibüse de el dezenfekte ilaçları bırakacağız. Binerken ya da inerken herkes eliyle basarak onu kullanabilsin diye. Onuda önemsiyoruz. Okullarda da bugün okulların tatil olması söz konusu. Efeler Belediyesi olarak düzenlediğimiz bütün etkinlikleri de bir süre sonlandıracağız. Bir arada bulunmayla ilgili vahim bir durum ortaya çıktı. Almanya Başkanı Merkel Almanya’da yaşayanların yüzde 60-70’i bu virüse yakalanacak dedi. Bizde her Çarşamba çocuklarımızı tiyatro ve müzeye götürüyorduk. Bir süre bu etkinliği erteleme kararı aldık. Birkaç etkinlik dışında diğer etkinliklerimizi erteleyeceğiz. İnsanlarla en çok temas edilen şehiriçi minibüslerin dezenfekte edilmesiyle ilgili duyarlı bir tavır sergilemek istedik".

Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın yaptığı açıklamada, "Aydın’da özellikle Efeler’de kentindeki tüm insanların sağlını düşündüğü için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’de bunun yayılması sona erecektir. Tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından belediye görevlileri, son durakta bulunan minibüsleri dezenfekte etti. 

AYDINLI PROFESÖRÜN 'CORONA VİRÜS'LE İLGİLİ AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLA!