2021 yılı yatırım ve uygulama programına alınan 'Çine Sulaması 2.Kısım İnşaatı' işi, 224 milyon liralık keşif bedeliyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihale onayına çıktı. İhaleyle ilgili hazırlıkların başladığını sosyal medyadan duyuran AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, "Çine'ye 69 bin 800 dekarlık ve Koçarlı'ya 146 bin 40 dekarlık sulama sağlanacak" açıklamasında bulundu. 

Yavuz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Çine 2.Kısım Sulama işi ihale izni hayırlı olsun...

2021 Yılı Yatırım Programı ve Uygulama Planı'nda yer alan "Çine Sulaması 2. Kısım İnşaatı" işine ait keşif bedeli 224.000.000 TL olup, Tarım ve Orman Bakanlığımızca ihale onayı çıkmış ve gerekli hazırlıklarına başlanılmıştır.

“Çine Projesi” ile; mevcutta açık kanallı, salma sulama yapılan Çine Ovası ile Koçarlı Bağarası Ovaları modern kapalı sistem sulama şebekesine kavuşacaktır. Bu amaçla inşa edilen Gökbel Barajı sayesinde Çine Adnan Menderes Barajından gelen sular regüle edilecek, 69.800 dekarlık Çine Sulaması ve 146.040 dekarlık Koçarlı Bağarası Sulaması basınçlı borulu şebekeye dönüştürülecek olup, Çine İlçesi Eskiçine, Yağcılar, Kuruköy, Evciler, Camiağzı, Çöğürlük, Esentepe, Gökyaka, Kahraman, Kargı, Kabataş, Karakollar, Saraçlar, Sarıoğlu, Çaltı, Doğanyurt, Umurköy, Yörükler mahalleleri 69.800 Dekarlık Çine Sulaması işinden faydalanacaktır.

Her zaman çiftçinin yanında olan Başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum".