Çine’de artan koronavirüs vakaları nedeniyle ilçede toplantı yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “İlçemizde son günlerde koronavirüs vaka sayısı hızla artış göstermektedir. Çember daralıyor” dedi.

Çine’de son günlerde artış yaşanan koronavirüs vakalarıyla ilgili İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan öncülüğünde Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Sağlık Müdürü Ensar Uygun, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Soydan Hekim’in katılımıyla toplantı düzenlendi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, şu ifadeler kullandı:

“İlçemizde son günlerde koronavirüs vaka sayısı hızla artış göstermektedir. Eskiden uzaklardan haber aldığımız pozitif vaka sayıları artık en yakınımızda görülmektedir. Çember daralmaktadır, kurallara uymazsak İlçemizde sıkı tedbirlerin uygulanması kaçınılmaz olacaktır. Şu anda düğünlerimiz yasak, sadece nikah törenlerine izin veriliyor, o da 1 saat ve en az katılımcıyla tedbirler alınarak yapılıyor.

Bu dönemde en çok bulaşmanın görüldüğü yerler evlerde yapılan doğum günü kutlamaları, ev gezmeleri, taziye ziyaretleri ile Pazar yerinden kaynaklı olmaktadır. Bizler denetimlerimizi en sıkı şekilde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Esnaf ve vatandaşlarımız kurallara dikkat etmemekte ısrar ederse ilçemizde sıkı tedbirler uygulanmaya başlanabilir. İlk olarak restoran, kafe ve kahvehaneler ile pazar yerinin kapanması gündeme gelecektir. Bu tedbirlerin olmaması için esnaf ve vatandaşlarımızın kendi tedbirlerini almaları ve kurallara uymaları çok çok önem arz etmektedir,  lütfen hep birlikte kurallara uyalım.”