Aydın’da dört gözle beklenen ancak yeterli görülmeyen yağışlar il genelinde kuraklık tedirginliği yarattı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) Aydın Bölge Müdürü Göktuğ İlter, Şubat ayında da yağış görülmemesi durumunda bu tehlikenin söz konusu olduğunu belirtti. 
(İSMAİL ÖRS-ÖZEL HABER)- Geçen yıl yaz aylarında Aydın’ın yeteri kadar yağış almaması nedeniyle mevcut yüzde 10’luk bir azalma olduğunu, bu nedenle barajlardan tarım alanlarına daha fazla su verildiğini ifade eden Göktuğ İlter, “Geçen yıl yaz aylarında beklediğimiz yağışları göremedik ve tarım alanlarına barajlarımızdan fazla sulama yapmak durumunda kaldık. Bu nedenden dolayı barajlarımızda yüzde 10 oranında azalma mevcut” dedi. 
“KURAKLIK KONUSUNDA TEMKİNLİ OLMAMIZ GEREKİR”
Her şehrin yoğun yağış aldığı ayların farklı olduğunu belirten İlter, “Aydın asıl yağmurları Ocak ve Nisan ayları arasında alıyor. Ocak ayının başındayız fakat beklediğimiz yağışlar henüz olmadı. Şubat ayında da yeteri kadar yağış görülmemesi durumunda Aydın’da kuraklık konusunda temkinli olmamız gerekir” şeklinde konuştu. 
“ALTERNATİFLERİMİZ HAZIR”
Yaşanacak herhangi bir kuraklık durumunda alternatiflerin hazır olduğunu dile getiren İlter, “Gerekli saha çalışmalarını yapıyoruz. Yeni kuyular açabiliriz. Barajlarımızın tarım alanı sulama yükünü azaltmaya çalışıyoruz. Bunun yanında daha az su ile üretebileceğimiz tarım ürünleri konusunda da çalışmalar yürütüyoruz” dedi.