UŞAK (AA) - AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, "Biz ya bu toprağın altında ya da üstünde yaşarız. Başka yaşayacak yerimiz yok. Biz bu vatanı kimseye teslim etmeyeceğiz" dedi.

AK Parti Uşak İl Başkanlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atapark'ta basın açıklaması yapıldı.

Burada konuşan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, 15 Temmuz gecesi Türkiye demokrasisine darbe vurulmaya çalışıldığını, milletin iradesine, milletin vergileriyle alınmış silahlarla posta koymaya çalışanlara hadlerinin bildirildiğini ifade etti.

O gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm milletin canını hiçe sayarak meydanlara çıktığını hatırlatan Tuğrul, "Çünkü bu topraklar, bu vatan bizlere aynı şekilde arkasında bıraktığı evlatlarını düşünmeyen atalarımız tarafından miras bırakılmıştır. Bu mirasa bizler sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu vatan bizim. Türkiye'yi hiç kimse geçemeyecek. Biz ya bu toprağın altında ya da üstünde yaşarız. Başka yaşayacak yerimiz yok. Biz bu vatanı kimseye teslim etmeyeceğiz. İradesini ipoteklemiş, uluslararası küresel güçlerin maşası haline gelmiş bütün terör örgütleri, başta hain Fetullah Gülen'in beyinsiz adamları olmak üzere bu ülkeyi ırkçı, faşist hayalleriyle bölmek isteyen PKK, HDP olmak üzere herkes bilmelidir ki, bu vatan bedavaya alınmadı. Bu vatanın topraklarında al bayrağımızın rengini oluşturan şehitlerimizin kanı var."

Basın açıklamasına, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar, AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı, AK Parti Uşak İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Enes Kale ve partililer katıldı.