Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç’ın Selahattin Demirtaş ile ilgili sözlerine sessiz kalan parti teşkilatlarına tepki gösterdi. Arı, “Değerli yol arkadaşlarımız ve teşkilatlarımızın çok değerli temsilcileri, bizim vâkıf olamadığımız, olmaya muktedir olamadığımız bir derin hakikat varsa lütfen bizimle de paylaşınız” dedi.

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın Selahattin Demirtaş ile ilgili sözleri, kamuoyunda büyük tartışma yarattı. Cumhur İttifakı ortağı MHP, Arınç’a tepki gösterirken, AK Parti kanadı sessiz kalmayı tercih etti. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, önce Bülent Arınç’a, ardından Arınç’a sessiz kalan parti teşkilatına tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arı, “Özgül ağırlığı olduğunu iddia etmiş, dün KHK'lıların durumuna üzüntülerini bildiren, bugünse S. Demirtaş'ın kitabını öven ve tavsiye eden bir zatın bu tezviratları karşısında derin bir sessizlik içindeki çok değerli yol arkadaşlarımız ve teşkilatlarımızın çok değerli temsilcileri. Sükûtunuzun sebebi, bizim vâkıf olamadığımız, olmaya muktedir olamadığımız bir derin hakikat varsa lütfen bizimle de paylaşınız” yazdı. 

ARINÇ NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili, “Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun” ifadelerini kullanmıştı.