Çine’de yapımı tamamlanan Gökbel Barajı, su tutmaya başladı. AK Parti Milletvekillerinin de yer aldığı heyet, bölgede incelemelerde bulundu.

Devlet Su İşleri 21’inci Bölge Müdürlüğü tarafından Çine’de yaptırılan Gökbel Barajında, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı ve Metin Yavuz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir ve Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde incelemelerde bulundu.

İncelemede, Bölge Müdürü Göktuğ İlter milletvekillerine projeyle ilgili bilgiler verdi. Barajın su tutma programını iki aylık bir döneme yaydıklarını aktaran İlter, toplam 142 milyon liraya mal olan barajın su tutmaya başladığını açıkladı.

Su tutma programını 15 günde bir kontrollü olarak sürdürdüklerini ifade eden Müdür İlter, barajın Çine’de 6 bin 500, Koçarlı’da 14 bin 600 hektarlık alanı sulayacağını belirterek “Sadece Koçarlı sulamamız nerdeyse 1 milyar mertebesinde. Çine sulamamız ise 350 milyon civarında tutacak. Gökbel Barajı’nı bitirdikten sonra hem Çine hem Koçarlı’da sulamaları açmaya başlayacağız. Çine’de ikinci kısım ihalemizi önümüzdeki sene tamamlayacağız. Bu proje Aydın’ın en büyük projesi. İnşallah en kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.