AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, dün ili ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin verdiği müjdelerle ilgili açıklama yaptı.
Tarımsal ve Kırsal Kalkınma alanında, bitkisel üretim kapsamında 7 yeni proje başlatacaklarını açıklayan Ömer Özmen,  “37,4 milyon TL yem bitkileri desteğini hayırlısı ile Cuma günü ödüyoruz. Kıvırcık ve Karya Koyunu soy kütüğü kapsamına alıyoruz. Başvuru çağrı döneminde toplam hibe miktarı 15 milyon TL olan 16 projeyi destek kapsamına alıyoruz. Bunun yanı sıra 1 milyar 125 milyon lira bütçeli başvuru dönemi de devam ediyor” diye konuştu. 
ORMANCILIK FAALİYETLERİNE 14 MİLYON LİRA YATIRIM 
Ormancılık alanında yapılacak projelerden de bahseden Özmen, “İnşallah Ormancılık faaliyetleri kapsamında 14 milyon TL yatırım yapacağız. 12 bin dekar arazide 3 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. 1, 6 milyon adet fidan üreteceğiz. Orman köylülerimize de 2,5 milyon TL ORKÖY kredi ve hibe desteği sunacağız. 500 dekar alanda 8 bin kestane ile gelir getirici ağaçlandırma yapacağız” dedi.
“DOĞA EĞİTİM MERKEZLERİ KURACAĞIZ”
Özmen, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Doğa koruma müjdeleri kapsamında Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkında dalış eğitim ve su sporları ile doğa eğitim merkezleri kuracağız. Aynı zamanda doğaya 1.150 adet kınalı keklik salımı yapacağız.
“SULAMA PROJELERİMİZ HAYATA GEÇİRİLECEK”
Sulama müjdeleri kapsamında Aydın’ımızda toplam 10 tesiste 516 milyon liralık yatırım yapılacak. Çine Sulaması kapsamında 66 bin 800 dekar arazi sulanacak. Nazilli’mize, maliyeti 150 milyon TL’yi bulacak 10,7 milyon metre küp içme suyu temin edilecek. Karacasu, Koçarlı, Çine, Yenipazar, Karpuzlu ve Söke’mizde de tarımsal sulama projelerimiz hayırlısı ile hayata geçirilecek.”
Özmen, “Şehrimize ziyarette bulunan, hemşerilerimiz ile müjdeler paylaşmamıza vesile olan Sayın Bakanımıza tekrardan tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ediyor, yapılan ve yapılacak tüm yatırımların şehrimize, vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.