‘Katarlı gençler Türkiye’de sınavsız tıp okuyabilecek’ haberleri üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından “Aranızdan biri çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar!” ifadeleriyle duruma tepki gösterdi. 
Ancak daha sonra Milli Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamada, "Katarlıların Tıp Fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği tartışmaları gerçek değil. Protokol Katar Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor" denildi.

Aydın’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teyit etmeden böyle bir paylaşım yapmasının gençlerin moralini bozduğunu ve kötü niyet taşıdığını söyleyen bazı öğrenciler, bugün adliye önünde toplandı. Öğrenciler, ‘Katarlı gençler sınavsız Türkiye’de okuyacak’ algısı yaratarak sınav öncesi motivasyonlarını bozduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Öğrenciler, adliye önünde bir basın açıklaması da gerçekleştirdi. Açıklamada, AK Parti Efeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın da yer aldı. 

Sınava giren öğrencilerden AK Parti İncirliova üyesi Lütfiye Şimşek, “Ülkemizin yarınları ve ‘Yeni Türkiye’nin’ teminatı biz gençler her yıl olduğu gibi bu yıl da geleceğimizi tayin edecek olan üniversiteye giriş sınavının tekrardan ulaşmanın büyük heyecanı içerisindeydik.  Lakin 25 Haziran Cuma günü yani üniversite sınavından bir gün önce öğlen saatlerinde ortaya atılan bir yalan haber tüm motivasyonumuzu altüst etmiş ve sınava girecek 2 milyon 607 bin 903 öğrenci arkadaşımızı ve milyonları bulan ailelerini olumsuz bir şekilde etkilemiştir. CHP Genel Başkanı  her zaman olduğu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylemiş ve yalanın yayılmasında aktör olmuştur” dedi. 
“ÖZÜR BORÇLUSUNUZ”
Şimşek, açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden başlattığı ‘Katarlı gençler sınavsız Türkiye’de okuyacak’ algısı, bir çığ gibi büyümüştür. Bu algının oluşturulması tamamen kötü niyet taşımakla beraber, sınava sadece bir gece kalmış arkadaşlarımızın zihinlerini allak bullak etmeye yetmiştir. Gençlerin ‘Özür dile’ çağrısını ciddiye almayan Kılıçdaroğlu, hala içinde bulunduğu yanlış tavırla hareket etmektedir. 
ÖzürdileKılıçdaroğlu tag’ı ile Twitter gündemine girerek 46 binden paylaşım ile sesimizi duyurduğumuzu düşünürken, Sayın Kılıçdaroğlu, yine şaşırtmayarak skandal bir açıklama ile biz gençleri ‘trol’ nitelendirme cüretini kendisinde bulmuş ve bizleri görmezden gelmiştir. İşte Sayın Kılıçdaroğlu, trol dediğiniz biz gençler bize yaşattığınız bu manevi yıkım sebebiyle size 1 TL’lik manevi tazminat davası açmak için buradayız. Sizin deyiminizle biz troller şimdi adliye binasının önünden gür bir sesle Sayın Kılıçdaroğlu’na sesleniyoruz.  Yalan bir haberin peşinden koşup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiğiniz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz!”