(YUSUFHAN TORAMAN)

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın programı kapsamında İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Aydın Valiliği’ni ziyaret etti. Yumaklı, ziyaretlerinin ardından AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nda vatandaşlar ve partililerle bir araya geldi.

İl Başkanlığı’ndaki programa AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Ömer Karakaş ve Seda Sarıbaş, MHP Aydın İl Başkanı Osmangazi Cihangiroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan Bakan Yumaklı, özellikle tarımsal üretimde sulama yatırımlarının önemine dikkat çekerek Aydın’da hayata geçirilen projelerle ilgili bilgi verdi.

Bakan Yumaklı açıkladı: Deniz Suyu Arıtma Tesisinde son durum ne?
Bakan Yumaklı açıkladı: Deniz Suyu Arıtma Tesisinde son durum ne?
İçeriği Görüntüle

604 BİN DEKAR ARAZİ SULAMAYA AÇILDI

Yumaklı, son 24 yılda tarım, orman ve su alanlarında önemli yatırımlar yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Son 24 yılda özellikle tarım orman ve su alanında 190 milyon liralık yatırım yaptık. Su ve sulama alanında 190 tesis hizmete geçirildi. Biraz öz önce il başkanımız söylediği ve milletvekillerimizin de başta Mustafa Savaş vekilim başta olmak üzere çok sıklıkla başka ortamlarda da bir araya geldiğimizde hep su aktarım konusunu gündemde tuttular. Dolayısıyla bizim için de bir hedef, bir görev olarak biz de bunu addetmiş durumdayız. Bunların da sizlere müjdesini vermek isteriz. Yaklaşık 604 bin dekanlık bir arazi sulamaya açıldı. Hepimiz biliyoruz ki, eğer tarımla ilgilenenleriniz varsa, sulanabilir bir arazi ile sulanmayan, suyu götüremediğiniz bir arazi arasında verim açısından devasa farklar var. Dolayısıyla biz de suya yön vermiş, bütün medeniyetlerini suyun kenarına kurmuş bir millet olarak elbette tarımsal üretimimizi de bundan bağımsız düşünemezdik nitekim öyle de oldu.”

ÇİNE VE NAZİLLİ PROJELERİ İÇİN TARİH VERDİ

Aydın’daki su ve sulama yatırımlarının devam ettiğini belirten Yumaklı, Çine Sulaması, Nazilli içme suyu ve Aydın-Kuşadası-Söke içme suyu isale hattı projelerinin durumunu da açıkladı.

Yumaklı, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Su ve sulama alanında, Çine sulaması işi vardı. Yaklaşık 2,5 milyar lira maliyetli inşallah bu yılın sonuna kadar tamamlamış ve 7 bin hektarlık alanı sulamaya açmış olacağız. Nazilli içme suyu işi bu Eylül sonuna kadar bitmiş olacak. 3,8 milyar liralık bedelle bu yatırımı da tamamlamış olacağız. Yine Aydın-Kuşadası-Söke içme suyu isale hattı bunun yer teslimini yaptık. Burada da büyük problem vardı. İnşallah 2028 sonuna kalmadan bunu da tamamlayacağız. Bunun da bedeli 3,6 milyar liraydı. Sarıçay Barajı, ben ne zaman Aydın ile alakalı bir konu konuşsam onun içinde bu Sarıçay Barajı muhakkak geçiyor. İnşallah bunu da yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız. Bunun da sözünü vermiş olalım. Bunun dışında birçok başlıkta 11 tane proje var. Yaklaşık 7,2 milyar lira maliyetli. Bunları da hayata geçirmeye devam ediyoruz.”