Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Aydın’ın 17 ilçesinde güney yönlerden esmesi beklenen rüzgarın, yarın saat 10.00’dan itibaren etkisini artıracağı ve gün sonuna kadar devam edeceği bildirildi.
Yetkililer kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Hava Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre Aydın il genelinde rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (75-90 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir" ifadeleri yer aldı.






