(NACİ ERİŞ) 

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) tarafından tavır, davranış ve açıklamalarıyla Millet İttifakı'na zarar verdiği iddiasıyla disipline sevk edilen Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, görevden alınarak partiden ihraç edilmişti. 
Seçildikten 17 ay sonra partiden ihraç edilen Süleyman Demirci’nin yerine kimin geleceği merak konusu olmuştu. 
İL YÖNETİMİ ‘RECEP TANER’ DEDİ
Demirci’nin ihracının ardından olağanüstü toplanan İYİ Parti Aydın İl Yönetimi, partinin kurucu İl Başkanı Recep Taner’in Aydın İl Başkanlığına getirilmesi yönünde karar aldı. 
Ancak Taner’in göreve başlaması için ‘Genel Merkezin onayının beklendiği’ ifade edildi.
İYİ Parti’nin Aydın’dan sorumlu koordinatörü Mehmet Aslan’ın da Aydın’a geleceği öğrenildi.

ONAYA GEREK YOK!
Oysa İYİ Parti tüzüğüne göre İl Yönetiminin aldığı karar, İl Başkanını belirlemek için yeterli ve Genel Merkez onayına ihtiyaç yok.
İl Başkanının görevden ayrılması veya partiden ayrılması halinde İl Yönetiminin kendi içinde toplanarak yönetim içinden ya da parti üyeleri arasından bir kişiyi İL Başkanlığına getirebileceği yazıyor.
Tüzükte bu bölüm, “Ölüm, istifa veya parti üyeliğinin düşmesi nedeniyle başkanlığın boşalması hallerinde, yönetim kurulu tarafından, yönetim kurulu üyeleri veya parti üyeleri arasından yeni bir başkan gizli oyla seçilir” ifadeleriyle anlatılıyor.

Kongreler sürecinde Genel Merkezin karşıt tavrına rağmen Süleyman Demirci’yi destekleyen Recep Taner’in İl Başkanlığı yönündeki kararın, Genel Merkez ve Demirci’ye muhalif İlçe Başkanlarında rahatsızlık yarattığı öğrenildi.
İYİ Parti Genel Merkezinin nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu.