Aydın’ın birçok ilçesini son 3 aydır geziyorum.

Adayların saha çalışmalarını, mini mitingleri, açılışları takip ediyorum.

Özellikle adayların çevresindeki ekiplerden uzaklaşarak, sadece vicdanıyla baş başa kalıp sandığa giden vatandaşları dinlemeye özen gösteriyorum.

Birçok ilçede belirsizlik var.

Belirsizliğin en önemli nedeni ittifaklar.

Her ne kadar 24 Haziran seçiminde AK Parti 4 milletvekili çıkarsa da aldığı oy CHP’nin gerisindeydi.

Büyük çoğunluğunu MHP’den ayrılanların oluşturduğu İYİ Parti de Aydın’da Türkiye ortalamasının üstünde oy almıştı.

Bu tabloya bakıldığında belirsizlik olmaması gerekiyor.

Ancak siyasette iki kere iki de dört etmiyor.

İYİ Parti oylarında erime olduğu, MHP’ye dönüşlerin yaşandığı bir gerçek.

Üstelik bu kez Ankara’yı değil, yerel adayları oylayacağız.

Parti amblemlerinden ziyade adayların yüzü ve söylemleri etkili olacak.

***

Didim’de iki kez Belediye Başkanı seçilen Mümin Kamacı, bireysel olarak çok sevilse de daha önce kendisini iktidara taşıyan sosyal demokrat oyları AK Parti’ye aktarabilecek mi?

Kuşadası’nın en güçlü siyasi figürlerinden biri olan Fuat Akdoğan, CHP’nin bir makine disipliniyle çalışan, genç, dinamik ve güler yüzlü adayı Ömer Günel’i ne kadar zorlayabilecek?

Yanıtlarını Pazar akşamı öğreneceğiz.

***

Söke’de Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı adayları kısıtlı bir kampanya süreci yürüttü. Öyle anaşılıyor ki, kazanan kendisi olmasa da ilçenin kaderini Demokrat Parti adayı Süleyman Toyran belirleyecek.

***

Ankara’daki tartışmalardan Aydın’ın en çok etkilenen ilçesi Germencik oldu. Son birkaç gündür konuşulan belediye meclis üyesi adayları, seçim sonucuna muhakkak etki edecektir.

***

Bize sürekli, “Demokrat Parti’nin Efeler adayı Mesut Özakcan en çok hangi kesimden oy alır?” diye soruluyor. Her ne kadar seçime ‘iki sosyal demokrat aday’ giriyor gibi görülse de, ‘iki sağcı partinin’ listede yer aldığını unutmamak gerek. Bu sorunun yanıtı, seçimin de kaybedenini de gösterecek.

***

Aydın’ın doğu kesiminde kalan Buharkent, Kuyucak, Bozdoğan ve Karacasu ilçelerinde ise durum daha sakin. Haluk Alıcık, Nazilli ile özdeşleşmiş bir marka. Markaları yerinden etmek oldukça zor.

***

Bundan 3 ay önce hiç ilgilenmediğim, bugün ise en dikkat ettiğim ilçe ise Köşk.

Herkesin malumu; Köşk AK Parti’nin Aydın’daki kalesi. Hele ki MHP’nin de desteğini alan bir AK Parti adayının burada seçim kaybetmesi son derece güç.

Ancak seçime 4 gün kala şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Millet İttifakı adayı Veli Tuna, kafalardaki algıyı yıkmış. Partisinin, hatta ittifakın da önüne geçmiş. Sandıktan kimin çıkacağını kimse bilemez ama 31 Mart’tan sonra “Köşk AK Parti’nin kalesi” cümlesi tarih olabilir.

Eğer öyle olursa nedeni şimdiki aday Nuri Güler değil, 5 yıldır Köşk’ü yönetenlerdir.