(Haber: Yusufhan Toraman)

Yeni Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Fatih Karahan, TESPO Keşenker Toptan Market hakkında kredi kartıyla yapılan alışverişlerde fiyat farkı uygulandığı iddia etti.

Karahan, sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından şirketin Aydın 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne delil tespiti başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Ardından Karahan, arabuluculuk sürecinde kendisinden 500 bin TL maddi ve manevi tazminat ile 100 bin TL vekâlet ücreti olmak üzere toplam 600 bin TL talep ettiğini belirtti.

Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.05.48 (1)

İddiasına ilişkin fatura örneklerini paylaşan Karahan, 16 Ekim 2026’da aynı mağazada bir dakika arayla yapılan iki alışverişi karşılaştırdı.

Aydın’da yatırımlar masaya yatırıldı
Aydın’da yatırımlar masaya yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Her iki faturada da altışar adet bir markaya ait 400 ml şampuan bulunduğunu ifade etti.

Paylaşılan bilgilere göre kredi kartıyla yapılan alışverişte ürün bedeli 854,40 TL, nakit alışverişte ise 827,45 TL oldu.

Poşet bedeli hariç ürün bedelleri arasındaki farkın 26,95 TL, toplam tahsilatlar arasındaki farkın ise 27,95 TL olduğunu belirten Karahan, TESPO’ya şu soruları yöneltti:

“Bu farkın sebebi nedir? Ürün fiyatı neden değişmiştir? Kredi kartıyla ödeme yapılması bu farkta etkili olmuş mudur?”

Karahan, işletmeden fiyat farkının nedenini belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıklamasını istedi.

Whatsapp Image 2026 10 22 At 18.05.48

KAMUYA AİT YOL VE KALDIRIM İÇİN AÇIKLAMA TALEBİ

Karahan, açıklamasında TESPO’nun bulunduğu bölgede kamu kullanımına açık yol ve kaldırımdaki düzenlemeleri de gündeme taşıdı.

UKOME’nin geçici trafik düzenlemesi kararına dayanılarak yapılan uygulamanın kapsamını sorgulayan Karahan, şu soruları yöneltti:

“Yolun ve kaldırımın kapatılması veya kullanım biçiminin değiştirilmesi için hangi kurumdan, hangi mevzuat hükmüne dayanılarak izin alınmıştır? Bir trafik düzenlemesi kararı, kamuya ait yol ve kaldırım üzerinde özel kullanım hakkı doğurur mu?”