CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz arasında yaşanan tartışmayla ilgili Tezcan’dan yeni bir açıklama geldi. Kendini HDP Kongresi’nde saygı duruşunda bulunmakla suçlayan Yavuz’a yanıt veren Tezcan, “Terör örgütüne müdahale etmek isteyen valilere 'sus ve sesini çıkarma' diyen ve bunu ikrar eden siyasetçi sizin genel başkanınız Erdoğan’dır” dedi.

CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent  Tezcan, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un yaptığı açıklamaya ilişkin şunları kaydetti :

“AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Genel Başkanımıza yönelik hakaret içerikli sosyal medya paylaşımından özür dilemek yerine ucuz polemiklerle Aydın siyaset gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Sayın Yavuz, tekrar hatırlatıyorum. Lideri, terör örgütü PKK'nın saldırısına hedef olmuş tek siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

“NASIL KARŞILADIĞINIZ MERAK KONUSU”

Terör örgütü bölgede silah dağıtırken, militan toplarken, vergi dairesi, sahte mahkemeler kurarken buna müdahale etmek isteyen valilere 'sus ve sesini çıkarma' diyen ve bunu ikrar eden siyasetçi ise sizin Genel Başkanınız Erdoğan’dır. HDP kongresine partimizi temsil göreviyle katılmamdan bu kadar rahatsız olduğunuza göre Erdoğan’ın yukarıdaki tutum ve ifadesini nasıl karşıladığınız merak konusudur.

“UYGUN BİR ÖZÜRLE HATANIZI DÜZELTİN”

Hatta Genel Başkanınızın 27 Ekim 2013 tarihindeki HDP kongresine telgraf göndererek tüm katılımcıları selamlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Ya da 2010 yılında iki Genel Başkan Yardımcınızın ayağa kalktıkları Kürdistan Marşı çalan kongrede ne işleri olduğunu da aynı ölçüde merak edecek misiniz? Bence bir an önce uygun bir özürle hatanızı düzeltin. Unutmayın, nezaket siyasette önemli bir meziyet ve anahtardır Sayın Yavuz.”