CHP'de yeniden aday gösterilmeyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran partisinden istifa ederken, bomba bir iddia ortaya atıldı. Toyran'ın adaylık için AK Parti ile görüştüğü ve Cumhur İttifakı'nın Söke Belediye Başkan Adayı olabileceği iddia edildi. Toyran yol haritasına ilişkin henüz açıklama yapmazken, AK Parti'li yetkiler herhangi bir görüşmenin olmadığını söyledi.

Cumhur İttifakı'nın adaylarını açıklaması ertelendikçe, Aydın siyasetinde tansiyonu yükseltecek gelişmeler de birbiri ardına geliyor. Son gelişme, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın CHP'den istifası oldu. İstifayı doğrulayan Toyran henüz önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritasına ilişkin bir açıklama yapmadı. Ancak kulislerde, Söke'yi sallayacak gelişmelerin yaşanabileceği konuşuluyor.

"AK PARTİ'YE GEÇECEK" İDDİASI

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın 31 Mart 2019'daki seçimlere yeniden katılmak istediği biliniyordu. CHP'den aday gösterilmeyen Toyran'ın AK Parti'ye geçerek Cumhur İttifakı'nın Söke Belediye Başkan Adayı olabileceği iddia edildi. AK Parti'li yetkililer ise Toyran'la herhangi bir görüşme yapılmadığını söyledi.