İYİ Parti Söke Kurucu İlçe Başkanı Şule Tuntaş, CHP ile yapılan ittifaka uymayarak Söke Belediye Başkanlığına aday olacağı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Adaylığının önceden söz konusu olduğunu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le irtibatlı hareket ettiğini ifade eden Tuntaş, ancak yapılan ittifak kapsamında Söke'nin CHP'ye bırakılmasının ardından adaylığı düşünmediğini açıkladı. tuntaş'ın açıklaması şöyle:

"Kıymetli hemşehrilerim 4 Aralık 2018 tarihinde henüz ittifak görüşmeleri net olarak başlamadan ben adaylık başvurumu genel merkezimize yaptım. Bu başvuru kıymetli genel başkanımın bilgisi dahilinde olmuştur. Ancak kendisiyle yaptığım görüşmede, ittifak görüşmelerine göre belirlenecek yol haritasına ve kendisinin talimatına göre açıklama yapmamı istemiştir. Emri baş üstünedir. Söz söylenebilir mi? Bu gelişmelerin ışığında gelişen süreçte adaylığım ile ilgili her soruya gerek ilçe başkanına ve yönetim kuruluna gerekse soru soran hemşehrilerime bıkmadan usanmadan aynı cevabı verdim. Cevabım bekleyelim arkadaşlar ben adayım ama genel merkezimizin talimatına göre hareket edeceğimdir. Ben çıktığım bu yolda hiçbir zaman hiç kimseyi asla yarı yolda bırakmadım ayrıca bir kurucu ilçe başkanı olarakta siyasete yeni yüzlerinde aday olmasını düşünerek arkadaşlarımında önünü açmayı hedefledim. Kimileri bunu anladı kimileri ise bunu art niyetle anlayarak fesatça ve ne yazık ki seviyesizce dedikodu malzemesi yaptı. 
Bu arada genel merkezimizden gelen genelge ile de adaylık açıklamasının yapılmaması konusu netleştirilmiştir.
Sayın basın mensupları siyaseti bizler cesur yürekler olarak doğru,dürüst milletine bağlı Atatürk ilke ve inkılapları ışığında yapmak için yola çıktık.Sule Tuntas siyaseti bir kazanç kapısı , şan şöhret aracı ve hobi olarak görmedi, görmeyecektir. Hele hele ego tatmin aracı olarak hiç görmedim. Tek ve en büyük amacim milletime ,ülkeme hizmet etmektir. Küçük hesaplar içinde hiç ama hiç olmadım ve olmayacağımda. Sökeli hemşehrilerimin şunu, özellikle ve özellikle bilmesini istiyorum ki İYİ Parti GİK Üyesi Şule Tuntaş olarak genel merkezimizin bana vereceği her göreve, Aydın’ımıza, Söke’mize ve Söke’lilere hizmete her zaman hazırım. Altını çizerek belirtiyorum. Ben hancıyım.... Sökeliyim... Aydınlıyım... evimde harcımda damımda işimde burada...

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli yerel seçimlerde Sayın Genel Başkanım Meral AKŞENER ve Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları mutabakat çerçevesinde millet ittifakı olarak Aydın’da seçimlere gireceğimiz karar altına alınmıştır. İl içindeki ilçe görüşmelerinin pazarlığı ise genel merkezimizin talimatı ile il milletvekiline ve il başkanıma bırakılmıştır. Bu görüşmelerin sonucunda ise şu an itibari ile 5 ilçe İYİ Parti’mize 11 ilçe CHP’ye 1 ilçede de iki parti tek başına secime girecektir.İYİ Parti’mize bırakılan ilçeler İncirliova, Köşk, Kuyucak, Nazilli ve Buharkent’tir. Görüldüğü üzere Söke’de millet ittifakı adına Aday belirleme yetkisi CHP’nin tasarrufuna bırakılmıştır. Dolayısıyla ittifak anlamında Söke’mizi 31 Mart yerel seçimlerinde CHP‘nin Adayı temsil edecektir. 
Genel Başkanım Sayın Meral Akşener’in emrinin üzerine bizlerin tek bir söz söylemesi asla kabul edilebilir bir şey olamaz. Bizim sevdamız Türkiye’dir, bizim sevdamız Aydın’dır, bizim sevdamız Milletimizdir.
Bu bağlamda Söke’de ve diğer tüm ilçelerde bizim veya ittifak adaylarımızla seçimleri kazanmak için var gücümüzle çalışacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isterim. Saygılarımla"