İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirde pazarın ateşini nasıl düşüreceklerini açıkladı. Konuşmasında Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Aydın’ı da üretim merkezi bir şehir olarak örnek gösteren İmamoğlu, yakın bir tarihte büyükşehir belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştireceklerini ve neler yapabileceklerini görüşeceklerini söyledi.

İstanbul Pazarcılar Odası yöneticileri, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’n ziyaret etti. İstanbul’da ucuzluğun nasıl sağlanacağı konusunda açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Antalya, İzmir, Aydın’ı üretim merkezi şehirler olarak örnek göstererek, bu şehirlerin belediye başkanlarıyla yakın bir tarihte toplantı planladıklarını açıkladı.

İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Biz bu Afyonkarahisar’da yaptığımız toplantıda belediye başkanlarımızla konuştuk. Özellikle üretim merkezi olan şehirlerden Antalya, İzmir, Aydın gibi illerin belediye başkanlarıyla görüştük. Hatta ana başlıklardan biri de bu oldu. ‘İstanbul kentinin tüketime doğru gelen üretim mekanizmasında ürünü ucuzlaştıracak hangi tedbirleri beraber alabiliriz?’ noktasında yakın bir zaman diliminde belediye başkanlarımızla İstanbul’da bir çalışma yapacağız. İstanbul’da misafir edeceğiz kendilerini. Biz burada tarım politikalarını geliştirirken yerelde ne yapabiliriz, gücümüz neye yeter, nereye kadar buna müdahale edebiliriz diye baktık olaya ve gerçekten ciddiye alıyoruz.”