Eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin tasfiye edilmeye çalışıldığını, bunun için de “Sen bizim ebedi başkanımızsın ama artık gençlerin önünü açalım” denildiğini ileri sürdü. Aksu, “Benim talip olduğum makamlara kendi tavşan adaylarını oturtacaklar” dedi.

İşte Aksu’nun açıklamalarından satırbaşları:

Benim hizmet etmek için talip olduğum makamlara; kendi tavşan adaylarını oturtarak, kendi çıkarlarına kullanmak arzusunda olan bazı kirli siyasi unsurlar bana diyorlar veya dedirtiyorlar ki: “Başkanım sen bizim ebedi başkanımızsın ama artık gençlerin önünü açalım. Sen artık vazgeç.
Gençlere yol ver onlara akıl hocalığı yap” diyorlar.

Onlara kısa ve öz bir açıklama yapmam lazım: şöyle ki;

Bu işler öyle akıl vermekle olmuyor. bürokratik statükolarla ve vesayetle savaşacak bilgi, tecrübe, ehliyet ve liyakat ile cesaret, azim ve enerji olmadan bu ülkede insana hiçbir iş yaptırmazlar..

Usta insanları tasfiye edebilmek için bu bahaneleri bırakın. Şehircilik ve belediyecilik, yani başkanlık sistemi ile yürütülen belediyecilik, liderlik ister: öyle dışardan akılla yapılamaz. Onun bunun aklı ile yürüyenin sonu Çerçioğlu gibi olur.

Herkes aklını başına toplasın. Herkes, baş edemeyeceği, bilmediği işi, ustalarına bırakacak.
Gençlerin yapması gereken şudur: gelecekler ustanın yanında, önce çıraklık sonra kalfalık yapacaklar.

Ey gençler, bu sürece hazırsanız, biz de sizlere bu işi öğretmeye, ustanız olmaya, çıraklık ve kalfalık döneminiz bittikten sonra dükkanı devretmeye hazırız. Ammaaa siz farklı şekilde sıçramaya kalkarsanız, çekirgeye benzersiniz. Sakın ha, yanılmayın.