MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın'ın çekilmesinin ardından gündeme bomba gibi düşecek bir iddia ortaya atıldı. AK Parti ile MHP'nin ortak adayının, Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık olabileceği öne sürüldü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçen hafta gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Aydın'da olağanüstü gelişmeler yaşandı. Görüşmede, Aydın adayının AK Parti tarafından çıkarılması konusunda mutabık kalındı. MHP Genel Merkezi, daha önce açıklanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın'ı geri çekti. AK Parti kulislerinde aday olarak, Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş'ın ismi dillendirilse de resmi açıklama yapılmaması kafaları karıştırdı. 

MHP TABANI RAHATSIZ

Erdoğan-Bahçeli görüşmesine kadar, AK Parti'nin adayını açıklamadığı Aydın'ı MHP'ye bırakacağı görüşü öne çıkmıştı. Görüşmenin ardından havanın tersine dönmesi ve MHP adayı Ümmet Akın'ın çekilmesi, tabanda rahatsızlık yarattı. İttifakın başarıya ulaşması için iki partinin de hassasiyetlerini göz önünde bulunduran Genel Merkezlerin, ilan edilecek aday konusunda ince eleyip sık dokuduğu belirtildi. Adaylığı açıklanacak AK Parti'li bir ismin MHP tabanı tarafından kabul görmemesi ihtimaline karşılık, yeni bir plan üzerinde durulduğu belirtildi.

ADAY HALUK ALICIK MI OLACAK?

İki partinin tabanı tarafından da kabul görecek bir aday üzerinde çalışan AK Parti ve MHP'nin gündemine, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık girdi. Ağustos ayında açılan FETÖ/PDY davasında hakim karşısına çıkarak aklanan Alıcık'ın, Aydın'ın en büyük ikinci ilçesinde iki dönemdir seçim kazanması bu fikirde etkili oldu. Böylece MHP tabanının hassasiyetlerinin karşılanacağı ifade edildi. AK Parti tabanının 'Son seçimde daha fazla oy alan parti aday göstersin' talebinin de Haluk Alıcık ismiyle karşılanabileceği belirtildi. Zira Alıcık 2014 yerel seçiminde yaklaşık 40 bin oyla yüzde 42 oy oranına ulaşmıştı. 

MHP TEŞKİLATLARI ANKARA'YA ÇIKARMA YAPACAK

Öte yandan MHP'nin Aydın'daki İl ve İlçe Teşkilatlarının Cumartesi günü Ankara'da olacağı öğrenildi. Oldukça geniş katılımlı ziyaretin gerekçesii henüz açıklanmazken, Cumartesi günü önemli gelişmeler yaşanabileceği ifade edildi.