AK Parti Aydın Milletvekili TBMM Kit Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, 2019 yılı bütçe görüşmelerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bütçesi üzerine konuşma yaptı. Savaş, “Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Ekonomimizin büyük gelişme ve refah içerisinde olacağına inanıyor, geleceğe çok daha güvenli bakıyoruz” dedi.

TBMM Kit Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 2019 yılı bütçe görüşmelerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bütçesi üzerine konuşma yaptı.

Türk bankacılık sisteminin kur atağından hasar almadan çıktığını kaydeden Savaş, “Finansal istikrarın sağlanması, bankacılık sektörünün geliştirilmesi, bankaların denetlenmesi, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması, etkin bir finansal sistemin geliştirilmesi açısından Türkiye ekonomisi için önemli bir rol oynamaktadır. Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulunun aldığı kararlar ve yaptığı düzenlemeler katkılarıyla Türk bankacılık sistemi 2009 yılında yaşanan küresel ekonomik krizden, 15 Temmuz hain darbe girişiminden ve 2018 yılının Ağustos ayında yaşanan dış kaynaklı kur atağından hasar almadan çıkmıştır" dedi.

“HEDEFLER BELİRLENDİ”

Savaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hükumetimizin aldığı önemli bir kararda Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritası olan yeni ekonomik programın açıklanmasıdır. Büyümenin üretim ve yatırım artışı ile desteklenmesini, ihracata yeni ivme kazandırılmasını, Türkiye'nin sürdürülebilir şekilde kalkınmasını sağlayacak şekilde hedefler getirilmiştir."

"TÜRKİYE 90’LI YILLARIN TÜRKİYESİ DEĞİL”

Savaş, “Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde vurgusu yapan Savaş konuşmasını şöyle sürdürdü;" Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Kurumlarıyla kuralları ile kamu ve özel sektörü ile beklenmedik gelişmelere doğru algılayacak, yönetecek tecrübe ve yeteneğe sahiptir. Türkiye 90’lı yılların Türkiye'si değildir. Ekonomimizin büyük gelişme ve refah içerisinde olacağına inanıyor, geleceğe çok daha güvenli bakıyoruz" diye konuştu.