AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, Efeler Belediye Başkan Adaylığının Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye bırakıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yavuz, “Değerlendirmeyi Cumhurbaşkanımız yapacaktır. Bu tarz haberler Cumhur İttifakı’na zarar vermektedir” dedi.

Cumhur İttifakı’nın Aydın’daki adayları ile ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılırken, son olarak Efeler’in MHP’ye bırakıldığı ve AK Parti’lilerin MHP adayını destekleyeceği öne sürüldü.

“CUMHURBAŞKANIMIZ AÇIKLAYACAK”

Aydın Büyükşehir Belediyesi için AK Parti’nin aday çıkaracağını ve MHP’lilerin o adayı destekleyeceğini söyleyen Yavuz, “Bazı ilçelerimiz de ise biz aday çıkarmayıp MHP ilçe belediye başkan adayına destek vereceğiz. MHP ilçe belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. Bizim Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve ilçe belediye başkan adaylarımız belirlenmedi. Aday adayları ile ilgili gerekli değerlendirmeyi Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapmakta olup, hem büyükşehir belediye başkan adayımızı hem de ilçe belediye başkan adaylarımızı ileriki günlerde açıklayacaktır” dedi.

“İTTİFAKA ZARAR VERİR”

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, söylentilerin Cumhur İttifakı’na zarar vereceğini belirtti. Yavuz, “Resmi olarak herhangi bir açıklamama yapılmamasına rağmen kaynağı belli olmayan bu tarz haberlere itibar edilmemesini özellikle rica ediyorum. Çünkü ifade ettiğim gibi bu gibi haberler, partimizin yıllardır iktidar da kalmasında en önemli etken olan AK Kadrolarımızın yer aldığı AK Parti ile ülkücü kardeşlerimizin yuvası MHP’nin ortak hareket edeceği Cumhur İttifakına zarar vermektedir. Bu vesile ile hem ülkücü kardeşlerimden hem de AK Partiye gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımdan ve değerli hemşerilerimizden bu gibi gerçeği yansıtmayan haberlere itibar etmemelerini rica ediyor, esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.