Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla hakkında açılan soruşturmadan takipsizlik alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bizim hukukçularımız, avukatlarımız bu işin peşini bırakmayacak” dedi.

15 Temmuz sonrası hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla soruşturma açılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Çerçioğlu, “Bizim hukukçularımız, avukatlarımız bu işin peşini bırakmayacak. Bu iftirayı bize atanlar elbet yargı önüne çıkacak” diye konuştu.

İftirayı atan kişilerin neden bunu yaptığının ortaya çıkması gerektiğini belirten Çerçioğlu, şu ifadelere yer verdi:

“O zamanda söylemiştik. Gerçekten çok büyük bir iftira atıldı. Bu iftiraları atan kişilere, elbette yargı önünde gereken işlemler yapılacak. Bu tip işler, FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmektir. Bunlar neden, niçin bu iftirayı attılar? Bunların mutlaka araştırılması gerekiyor. Bizim hukukçularımız, avukatlarımız bu işin peşini bırakmayacak. Bu iftirayı bize atanlar elbet yargı önüne çıkacak.”

“BİZ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN EMİNİZ”

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da, “Biz belediye başkanlarımızdan eminiz. FETÖ’cülük bize yapışmaz. Bize yapışması mümkün değildir. Bizim belediyemize başkanlarımıza bu işin özellikle bir iftira kampanyası olarak atıldığını hepimiz biliyorduk. Şunu herkes bilsin ki, bizim konuda takipsizlik yada beraat etmemiz için FETÖ borsasına ihtiyacımız yok. Namuslu yargı ve hukuk olduğu sürece. Biz belediye başkanlarımızın masumiyetini biliyoruz” diye konuştu.