İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, özellikle sosyal medya hesaplarında kendisini hedef alan paylaşımlara sert bir şekilde cevap verdi.

DÖNÜP KENDİLERİNE BAKSINLAR

“Düşük bedelli kira ücretleriyle yıllardır belediyenin yerlerini ve mallarını sömürenler dönüp kendilerine baksınlar” diye konuşan Başkan Aytekin Kaya, bir seçim süreci atlattık, İncirliovalılar bize güvendi, destek verdi ve seçimi kazandık. Seçim süreci bitti artık işimize bakılım, halkımız bizden hizmet bekliyor diye düşünüyoruz birileri moral bozmaya çalışıyor. Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıyor, dedikodu üretiyor. O kişilere sesleniyorum. Hiç boşuna uğraşmayın, bizim moralimizi bozamazsınız. Biz İncirliova için var gücümüzle çalışıyoruz. Düşük bedelli kira ücretleriyle yıllardır belediyenin yerlerini ve mallarını sömürenler, saçma sapan paylaşımlarla bizi eleştirmeye kalkanlar önce dönüp kendilerine baksınlar, İncirliova halkı sizi iyi tanıyor” diye konuştu.

DÖRT BUÇUK MİLYON BORÇ ÖDEDİK

Belediye borçlarına ilişkin son ödemeler hakkında da bilgi veren Başkan Kaya, “Kişiliğim gereği asla mazeret üretmem. Karşıma geçilip mazeret üretilmesine izin vermem. Bize önceki yönetimlerden şu kadar borç kaldı diye sürekli açıklama yapıp vatandaşlarımızı rakamlara boğmak istemiyorum. Ancak halkımız belediyenin ekonomik durumunu bilsin. Biz göreve geldiğimizde yıllardır belediyedeki alacaklarını alamadığı için intihar etmeyi düşünen İncirliovalı esnaf vardı. Son ödemelerle esnaflarımıza yaklaşık dört buçuk milyon ödeme yaptık, ödemeye devam ediyoruz. Bu ödemeleri yaparken de belediyenin mülklerini, arazilerini satmadık. Tasarruf yaptık ödedik. Yıllar sonra belediyeden ödeme alan esnaflarımız inanın şaşırıyorlar. Esnafları intiharın eşiğine getirenler bizi eleştiremezler” dedi.

GEÇMİŞTE SUSANLAR ŞİMDİ BİZİ ELEŞTİRİYOR

ait arazilerin satışıyla ilgili konuşan Başkan Kaya, şimdi yer satışlarıyla ilgili bizi eleştiren arkadaşlar neden o dönemde ses çıkarmadınız. Önceki yönetim köylünün futbol sahasını bile sattı. Yirmi milyon eski parayla yirmi trilyonluk yer sattılar, üstelik bir de otuz milyon borç yaptılar. Toplamda harcanan para elli milyon ama ortada bir şey yok. Elli milyonluk borç yapılırken ağzını açıp iki kelime söylemeyen bu kişiler bugün bizi eleştiriyorlar. Satışa çıkarılan belediyenin malları konusunda mademki bu kadar duyarlıydınız o zaman neredeydiniz, neden eleştirmediniz? Kusura bakmayın hiç samimi değilsiniz” diye konuştu.

İŞİMİZE BAKIYORUZ

Sosyal medyadaki dedikoduları önemsemediğini belirten Başkan Aytekin Kaya, “İncirliova halkını bilgilendirmek için bu açıklamayı yapıyorum. Yoksa sosyal medyadaki yalan yanlış içerikli paylaşımları, dedikoduları önemsediğim yok. Hakkımızda ileri geri konuşan bu seviyesiz kişileri ciddiye alıp cevap vererek kelime israfı yapmak istemiyorum. Biz işimize bakıyoruz. Derdimiz, çabamız vatandaşlarımıza hizmet üretmek.” dedi.