AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan arasındaki tartışma yeni bir boyut kazandı. Tartışma Yavuz’un CHP ile ilgili sosyal medya paylaşımları üzerine başlamış, son olarak CHP’li Tezcan hükümeti PKK ve FETÖ ile iç içe olmakla suçlamıştı. AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Tezcan’ın kendisine yöneltilen soruları yanıtlamak yerine algı yaratmaya çalıştığını savundu. Yavuz, “HDP kongresinde neden saygı duruşunda bulunduğunu açıkla” dedi.

"HDP KONGRESİNDE NEDEN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDUĞUNU AÇIKLA"

Yavuz’un açıklamaları şöyle:

“CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, benim CHP’yi terörle ilişkilendirmeye çalıştığımı iddia etmiş. Benim açıklamalarımda partinizi terör ile ilişkilendiren bir ifade göremezsiniz. Sosyal medya hesabımdan yapmış olduğum bir paylaşımım için tarihin kara sayfasında utanç tablosu olarak kalacağını, siyaset aklının, ahlakının ve vicdanının kabul etmeyeceğine dair iddianıza karşılık, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin kongresine giderek, o kongre de öldürülen teröristler için saygı duruşunda bulunan sizin tarihin kara sayfasında utanç tablosu olarak kalacağınızı ifade ettim. Buna cevap vermek yerine her zamanki gibi en iyi yaptığınız iş olan algıyı değiştirme çabasına giriyorsunuz. Hükümet olarak bizler, terörle mücadele de bu kadar kararlıyken ve sonuç olarak terörü bitirme noktasına gelmişken, bizim bu terörle mücadelemizde yanımızda olmanız gerekirken PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin kongresinde öldürülen teröristlere saygı duruşunda bulundunuz mu? Bulunmadınız mı?’’ dedi.

"31 MART SEÇİMLERİNDE HDP İLE GİZLİ İTTİFAK YAPTINIZ MI?"

‘‘Açıklamanız da ‘Hiçbir CHP'li kirli ilişkiler, gizli görüşmeler içerisinde olmamıştır. CHP’yi terörle ilişkilendirmeye çalışıyor’ diyorsunuz. Peki, terör örgütü PKK propagandası yaptığı, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği gerekçeleriyle tutuklu yargılanan HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın sandık çağrısını çok kıymetli bulduğunu, Demirtaşın, demokrasi için faşizme karşı mücadele ettiğini ve HDP seçmeni üzerinde oldukça etkili olduğunu düşündüğünü, iktidara kaybettirmek için böyle yapacaklarını, olması gerekenin bu olduğunu ve 31 Mart seçim sonuçlarına bakıldığında, HDP’nin özellikle Türkiye’nin batısında CHP’li adaylara verdiği destek ile bunun başarılı olduğunu ifade eden, İstanbul İl Başkanınız Canan Kaftancıoğlu’nun ‘‘Faşizme karşı omuz omuza mücadele ettik.’’ açıklamalarına ne diyorsunuz? Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan’ın seçimlere iki gün kala eli kanlı terör örgütünün seçim kararını açıklayarak; ‘‘Erdoğan, Kandil ve Şengali yok edeceğini söylüyor. AK Parti-MHP'ye verilen her oy bize sıkılan bir mermidir. Aday göstermediğimiz yerlerde 'halkımız' kime oy vereceğini bilmektedir. Bizim adayımız yok onun için sandığa gitmemek çok yanlıştır. Gitmemek, oy kullanmamak AKP'ye oy vermek demektir. İktidar dalgası var bunu kırmak ve karşı durmak lazım. Muhalif kesimler var bu illaki ittifak yapmaya gerek yok. Bu devrimci, demokratik bir tutum gereği yapacağını yapmadır." diyerek söz de Millet İttifakını işaret etmesine, diğer elebaşları olan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Cemil Bayık ve Sebat Andok’un, ‘‘Kazanamadığınız yerde AK Parti ve MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakına kaybettirin çağrısı’’ size neyi ifade ediyor? Cezaevindeki Demirtaş’ın sandık çağrısı, Kandil’deki elebaşların kazanamadığınız yerlerde Cumhur İttifakına kaybettirin çağrısı ve İstanbul İl Başkanınız Kaftancıoğlu’nun açıklamalarını hatırlatarak sizlere bir kez daha soruyorum. PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile 31 Mart seçimleri için CHP’nin doğuda HDP’yi, batıda ise HDP’nin CHP’yi destekleme anlaşması yapıldı mı? Yapılmadı mı?’’ dedi.