AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu billboard reklamları üzerinden eleştirdi. Reklam giderlerinin belediye bütçesinden karşılanmasının 'kul hakkı' olduğunu söyleyen Dağ, "Bir belediye başkanının, fotoğrafları, sloganları kullanarak belediye bütçesinden reklam yapması kul hakkıdır. Bunun ortadan kalkması için ben de Mecliste kanun teklifi vereceğim." dedi.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş'ın Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Salonu'nda projelerini açıkladığı toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, burada yaptığı konuşmada, bundan önceki yerel seçimlerden farklı bir seçim süreci yaşandığına dikkati çekerek, bu kez ittifaklar olduğunu, Cumhur İttifakı olarak sadece CHP ile yarışmadıklarını, karşılarında bir ittifak olduğunu ifade etti.

Dağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cumhur İttifakı, AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden bir araya gelmişler. Cumhur İttifakı’nı AK Parti ile MHP’yi bir çekin, başkan CHP’li, yardımcısından biri HDP’li, diğeri İYİ Partili. Böyle bir yapıya AydınBüyükşehir Belediyesini, onu da geçtim mahalleyi telsim edebilir misiniz? Bunların böyle bir yapıyla yönetmesi mümkün değil. Böyle bir zihniyet farklılığı şehirleri mahvedecek. Ege Bölgesi’nde bugüne kadar vatanseverliğinden şüphe edilmeyen bu bölgede belediye içerisine HDP’liler sokularak, PKK’lılar sokularak çok farklı bir durumla karşı karşıya kalma ihtimali söz konusu önümüzdeki 5 yıl içerisinde."

Aydın Büyükşehir Belediyesinin seçim kampanyasını orantısız bir şekilde yürüttüğüne dikkati çeken Dağ, şehrin tamamında, duvarlarda ve billboardlarda resimler göstererek 5 yıl boyunca yapılan şahsi reklamların kul hakkına girdiğini belirtti.

Konuyu Mecliste de gündeme getireceğine işaret eden Dağ, "AK Parti'li de olsa MHP’li de olsa bir belediye başkanının, fotoğrafları, sloganları kullanarak belediye bütçesinden reklam yapması kul hakkıdır. Bunun ortadan kalkması için ben de Mecliste kanun teklifi vereceğim. Kendi mal varlığından bunu yapıyorlarsa da bunun faturasını gösterirler. Aydın’da da İzmir’de de 31 Mart akşamı, herkes, her türlü sonuca hazırlıklı olsun. O akşam tüm Türkiye Aydın’ı İzmir’i konuştuğu gibi dünyanın gözü de bu illere dönecek." ifadelerini kullandı.