AK Parti’den istifa eden Ali Babacan’ın yeni parti kurma hazırlıkları sürerken, AK Parti Aydın’dan 7 kişinin Denizli’de yapılan ‘yeni oluşum’ toplantısına katıldığı iddia edildi. 7 isim arasında mevcut ve eski yöneticilerin olduğu öne sürüldü.

AK Parti kurucularından olan, bir dönem Dışişleri ve Hazine Bakanlıklarında bulunan Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinin ardından partiden istifa etmesi gündemdeki yerini korurken, Aydın’da da sıcak gelişmeler yaşandığı öğrenildi.

Uzun süredir yurt dışında lobi faaliyeti yürüttüğü belirtilen Ali Babacan’ın, parti çalışmaları için yurt içinde dar toplantılar başlatmıştı. 

Sadece İstanbul ve Ankara ile kısıtlı kalmayan toplantıların Anadolu’nun çeşitli illerinde de gerçekleştirildiği, yaklaşık 15 gün önce Denizli’de ‘yeni oluşum’ için dar grubun bir araya geldiği öğrenildi.

AYDIN’DAN 7 İSİM KATILDI 

Denizli'deki toplantıya AK Parti Aydın’dan 7 ismin katıldığı, bu 7 kişinin eski ve mevcut il ve ilçe yöneticilerinden oluştuğu vurgulandı.

7 ismin yeni oluşumun kuruluşunda bizzat yer alarak Eylül ayında kurulacağı iddia edilen yeni partiye katılacağı öne sürülüyor.