Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici, Aydın’daki yerel seçim sürecine ilişkin çarpıcı bir değerlendirme yaptı. AK Parti-MHP işbirliğini yorumlayan Gezici, “AK Parti’nin MHP'siz Aydın’ı alma şansı yok” dedi.

Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu. Gezici, "AK Parti'nin tek başına alabileceği oy oranı yüzde 34-35 bandında. MHP ise oylarını yüzde 17 - 18'e çıkarmış durumda. Bu iki partinin şu anda toplam oy oranı ise yüzde 51-52 bandını oluşturuyor. " dedi.

"MHP'SİZ AYDIN’I ALMA ŞANSI YOK"

"MHP ile Kürt seçmene yaklaşımları farklı. Özelilkle büyük şehirlerde AK Parti'nin oyu düşüyor. MHP'siz İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Aydın, Muğla, Balıkesir ile Eskişehir gibi illeri alma şansı yok. AK Parti'nin tek başına alabileceği oy oranı yüzde 34-35 bandında. MHP ise oylarını yüzde 17 — 18'e çıkarmış durumda. Bu anlamda kritik oy oranına sahip olan MHP ile AK Parti arasında işbirliği kaçınılmazdı. Bu iki partinin şu anda toplam oy oranı ise yüzde 51-52 bandını oluşturuyor. AK Parti birçok dengeyi beraber götürmek zorunda olan bir parti. MHP ile Kürt seçmeni buna bir örnek."