Korona virüs hasta sayısı son dönemde yeniden ciddi bir ivme kazanarak artmaya başladı. Gerek alınan tedbirlerin eksikliği gerek vatandaşların tedbirlere tam olarak uymaması vaka sayılarını arttırdı. Covid -19 belirtisi gösteren binlerce kişi de test yaptırmak için hastanelere ya da özel sağlık kuruluşlarına başvuruyor. Türkiye’de Covid-19 testi yaptıranlar sonuçlarını, sağlık kuruluşlarına gitmelerine gerek kalmadan e- Nabız üzerinden öğrenebiliyor.

E- NABIZ NEDİR?

E-Nabız sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık personellerinin internet ve akıllı mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır. Muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbı özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemidir.

E- NABIZ’A NASIL KAYIT YAPILIR?

Telefonunuza e-Nabız uygulamasını indirerek ya da https://enabiz.gov.tr/ adresinden e-Nabız sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi, e-İmza veya Mobil İmza kullanılarak T.C. Kimlik Numarası ile sisteme giriş yapılabiliyor. E-Devlet şifresi yoksa Sağlık Bakanlığı'na kayıtlı Aile Hekimine cep telefonu numarasının kaydı yapılarak telefona gelecek kısa mesaj ile iletilen tek kullanımlık erişim koduyla sisteme girilebiliyor.

KORONA VİRÜS TEST SONUCU KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Sağlık Bakanlığı tarafından hastane ve özel sağlık kuruluşlarında uygulanan testlerin sonuçları 1 ila 3 gün içerisinde E-Nabız sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Test verdiğiniz sırada size verilen barkod numarası, tc kimlik numaranız ya da pasaport numarası ile e-nabız sistemi üzerinden sonuçları öğrenebilirsiniz.

E-Nabız’da Korona virüs Test Sonucu Nasıl Öğrenilir ?

1- Herhangi bir arama motoruna E-Nabız yazıp aratarak ya da telefonunuzda bulunan E-Nabız uygulamasına girmelisiniz.

2- Açılan Sayfada en başta yer alan e-Nabız TC Sağlık Bakanlığı yazan yere tıklamanız gerekir.

3- Açılan e-Nabız Sisteminde Covid-19 Test Sonuçlarını yazan bölümü tıklamalısınız.

4- Açılan sayfaya TC/Pasaport ve Barkod Numarasını girerek sonuçlara ulaşabilirsiniz.