Aydın’da yapılan mitingde gündeme gelen seçimlerin yenilenmesi çağrısı, siyasette tansiyonu yükseltti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Aydın’da seçimi yenileyelim’ çıkışına, AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan yanıt verdi. İnan, Özel’in Aydın’daki çağrısını “şov” olarak nitelendirerek sert açıklamalarda bulundu.

"GEL UŞAK'TA SEÇİME GİDELİM"

Eyyüp Kadir İnan, Aydın’daki çağrının samimi olmadığını savunarak şu ifadeleri kullandı;

“Madem o kadar cesursun, hodri meydan; gel Uşak’ta seçime gidelim! Ya da dur, daha da ileri gidiyorum: Yüreğin yetiyorsa gel bu pazar İzmir’de sandığı kuralım! Var mısın? Bu blöfleri git, beceriksizliğinle 2 sene içinde geriye götürdüğün illerde yap! Savunduğu hırsızların diliyle konuşmayı siyasette marifet sanan bu zihniyete net söylüyoruz: Sen, sana 'sevimli şempanze' diyen hırsızların kuklasısın! Kasketinle şov yapmayı bırak ve önce o çukura dönmüş partini topla!” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

İncirliova’daki kavgayla ilgili AK Parti Aydın’dan açıklama
İncirliova’daki kavgayla ilgili AK Parti Aydın’dan açıklama
İçeriği Görüntüle

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuşadası’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmiş ve Aydın’da seçimlerin yenilenmesi çağrısını gündeme getirmişti.

Özel açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

“Ey Erdoğan! Ben Aydın’da yaptığımız o muhteşem mitingde sana bir çağrıda bulunmuştum. Şimdi o günden bugüne sustun. Şimdi bir kez daha tekrar ediyorum; Özlem Çerçioğlu bu partinin, bu şehrin AK Parti’ye verilmeyen, CHP’ye ve demokratların ittifakına verilen oyla alındı ve senin partine katıldı. Aydın’ı Aydınlılar ‘CHP yönetsin’ dedi, sen almadığın bir seçimi siyasi bir kapkaç ile cebine koymaya kalktın. Çok mu güveniyorsun Özlem’e? AK Parti elinde, iktidar elinde, Özlem elinde, teklif burada; Aydın’da CHP ve AK Parti isterse seçimleri yenileyebiliyoruz. Adayın Özlem’i çıkar karşımıza, koyalım sandığı ortaya, kararı Aydın versin.”