Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 81 ile tasarruf genelgesi Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 81 ile tasarruf genelgesi

İğci, yeraltı sondaj suyu kullanım ücretlerinin muhtar ve çiftçileri isyan ettirdiğini söyledi.


  
“Biz neyin parasını kime, neden ödüyoruz?" diyen muhtar Mustafa İğci, Çine'de üç baraj olmasına rağmen 2 kez su verilmesinin nedenini anlayamadığını belirtti.
Barajlardan su verilmemesine rağmen artezyen suyu kullanan üreticilerden de Koçarlı Adnan Menderes Sulama Birliğinin dönüm başına 290 lira ücret aldığını hatırlatan İğci, duruma tepki gösterdi.
İğci şu ifadeleri kullandı:
"Tarımsal sulamada kullanılan elektrik parasını zor ödüyoruz. Sondaj mı yaptırdınız?  Pompa mı aldınız? Elektrik parası mı ödediniz de bu parayı talep ediyorsunuz. Hem barajdan su vermeyeceksiniz hem de yeraltı sondaj sularından hiçbir hizmet karşılığınız olmadığı halde 290 TL ücret alacaksınız. Artezyenlerden dekar başı 290 TL alınan ücret, kanal şebeke cazibe suyundan alınan 590 TL ücret hangi akla hizmettir?  Bu fahiş fiyatları kim neye göre belirledi? Biz neyin parasını kime neden ödüyoruz?  Bize hangi hizmeti verdiniz de bu paraları talep ediyorsunuz? Derdiniz ne? Olmadı ektiğimiz ürünü mahsulü size verelim daha iyi. Bize, üreticiye, çiftçimize neyin cezasını, eziyetini çektiriyorsunuz? Ekmemizi üretmemizi mi istemiyorsunuz? 45 liralık mazotla, 800 liralık gübreyle,  yüksek kredi faiz oranlarıyla,  bankalara tarım kredilere teslim olmuş durumda üreticimiz. Çiftçinin cebine paramı koydunuz da paramı kazandırdınız da bu ücretleri talep ediyorsunuz. Buradan ziraat odalarına,  tarım İl ve ilçe müdürlüklerine ve etrafımız barajlarla çevrili olduğu halde Topçam Sulama Birliğini fesih edip  Koçarlı Sulama Birliğine teslim edenlerden, ayrıca Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’tan, Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda bu sorunumuza çare bulmalarını, çiftçimiz ve üreticimiz adına çözüm bekliyoruz. Çiftçi milletin efendisidir. Köleniz değil. ”