Aydın havası olması için kısa kesilip bu hale getirilen şehir.

Göç alma konusunda oldukça başarılı bir yer, yolda yürürken yurdumuzun pek çok farklı noktasından gelen vatandaşları bir arada görebilirsiniz.

Evlatlarına feci şekilde düşkün ana ve babalara sahip olan il. Günün hangi saati olursa olsun Aydın’dan otobüse binen bir insanı ailesinden en az 3-5 kişi uğurlamaya gelir.

Dünya’da görebileceğiniz en büyük köy. Tek bulvardan oluşan il.

Yürüyenlerin, yürürken başkalarının vücutlarına yapışmadan mesafeli yürümeyi öğrenmeleri gereken şehir.

Yaz mevsiminde ülkenin en sıcak birkaç şehrinden biri. Ülkenin batı kesiminde bu konuda rakipsizdir. Ülke genelinde ise Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi şehirlerle çekişir.

Şehir olan Aydın’da arabanıza binersiniz, radyonuzu açarsınız, bir şarkı bile bitirmeden gideceğiniz yere çoktan gelirsiniz.

Erkeklerin şort giymesinin ayıp olmadığı şehir. Aydın’da yediden yetmişe bütün erkeklerinde şort giysin ya da giymesin ayağın bilek kısmını açma eğilimi var. Sanırım Aydın’da bulunan giyim mağazalarında ‘sadece ayak bileklerini açıkta bırakan bermuda şortun biraz uzunu türden pantolon’ reyonu bulunuyor.

Kahvehanelerinde çayın 3 şekerle servis edildiği şehir.

Güzel memleketim. Butik kent. Küçük, temiz ve düzenli. Arkadaşımın alışık olmadığı sıcak nedeniyle dizinden bile ter damlattığı yer. Yazın uğramazsam tatil yaptığımı bile anlamıyorum.

Yüz yaşına da gelsem benim için anneannemlere giden yol. Demiryolu kenarında oynadığım oyunlar, köy ekmeği kokusu, taptaze meyve-sebzeler, bayramda öpülecek ilk eller ve anne tarafındaki ilk torun olmam nedeniyle sevgi arsızı olacak kadar ziyadesiyle sevgiye maruz kaldığım o güzel topraklar.

Camilerine marka ayakkabılar ile giderseniz şehrin ilgi odağı olabileceğiniz memleket.

Farklı bir şehir Aydın. Şehir merkezinde deniz yok ama havası basık değil. Ekonomik olarak çok kalkınmış bir yer olmamasına rağmen insanları asık suratlı değil. Her yer yemyeşil ve insanı betonu doğaya tercih edecek kadar aptal değil.