Aydın’da faaliyet gösteren Gevher Nesibe Sultan Yardımlaşma Derneği, İŞKUR işbirliği ile kurslar açarak ev hanımı olup aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınlara dikişçilik mesleğini öğretti. Düzenlenen kurslar sayesinde meslek sahibi olan kadınlar, Batı Karadeniz’de sel mağduru olan hemcinslerine el uzattı.

Haberleri izlerken, ‘Bize niye şort gönderiyorsunuz, biz köydeyiz. Başka giyeceklere ihtiyacımız var’ diyerek çağrıda bulunan Karadenizli kadınları gören kursiyerler, kolları sıvadı. Kumaş temininden sonra kurslar sayesinde dikişçiliği öğrenen Aydınlı kadınlar, sel bölgesine gönderilmek üzere 77 şalvar ve 40 manto dikti.

Hazırlanan paketler, afetin yaşandığı illere gönderilmek üzere Aydın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gönderildi.

“EL EMEĞİYLE HAZIRLANMASI ÇOK DEĞERLİ”

Paketler teslim edilirken bir açıklama yapan Aydın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Rahmi Terzi, “Dernek, iş bulmakta zorlandığımız dezavantajlı kişilere rehberlik ediyor. Düzenlenen kurslarla, bine yakın kadını meslek sahibi yaptı. Bugün de Batı Karadeniz sel bölgesindeki kadınlarımıza bir paket hazırladık. Ufak ama anlamlı bir şey oldu. Kendileri ihtiyaç sahibi olan kadınlarımızın el emeğiyle bunları hazırlaması çok değerli. Bu millet bu ülke için neyini vermedi? Daha çok çaresiz günlerimizde ayağındaki çorabını, kucağındaki evladını vermiştir. Kadınlarımıza, emekleri ve anlamlı paketleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HİÇ MAKİNEYE OTURMAMIŞ KADINLARIMIZA DİKİŞ ÖĞRETTİK”

Gevher Nesibe Sultan Yardımlaşma Derneği Başkanı Rabia Özkahraman ise, “Televizyonda Karadeniz’deki sel mağduru kadınlarımızın ‘Bize niye şort gönderiyorsunuz, biz köydeyiz. Başka giyeceklere ihtiyacımız var’ dediklerini duyduk. Bu nedenle onlar için şalvar dikmek niyetiyle yola çıktık. Kumaşlar destek olmak isteyen kişilerce alındı, dezavantajlı olup kurslardan faydalanan arkadaşlarımız da dikti. İŞKUR aracılığıyla düzenlediğimiz kursta, 6 ay boyunca hiç makineye oturmamış, dikiş nasıl dikilir bilmeyen, makineden korkan kadınlara bunu öğrettik. Her biri dikiş dikebilir hale geldiler. İŞKUR Aydın’a ve Rahmi Bey’e teşekkür ederim” diye konuştu.