Mersin, “İş adamları para kazanıp kazanmadığını bilmiyor” dedi.

GESİFED yönetim kurulu Aydın’da toplandı. Toplantı öncesinde federasyon yönetimi basınla buluştu. Düzenlenen basın toplantısında GESİFED’in mevcut çalışmaları ve gelecek planları hakkında bilgiler verildi. Toplantıya GESİFED Başkanı Oktay Mersin ile GESİFED Yönetim Kurulu üyeleri Şule Yılmaz, Özlem Köseoğlu, Bilal Ülker ve Utku Uyanık, Aydın Genç İş İnsanları Derneği (AYGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Semih Çakır, Didim Genç İş İnsanları Derneği (DİGİAD) Başkanı Serhat Cengiz, Kuşadası Genç İş İnsanları Derneği (KUGİAD) Başkanı Mehmet Buğra Atınç ve Aydın Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD) Başkanı Senem Barut katıldı. 
Aydın, Denizli ve Muğla’da bulunan 12 derneği tek çatı altında buluşturan GESİFED'in toplantısında federasyonun çalışmalarına ilişkin bilgi verildi. 
“PARA KAZANIYOR MUYUZ KAZANMIYOR MUYUZ BİLMİYORUZ"
GESİFED Başkanı Oktay Mersin, güncel ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Son aylarda yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarıyla ilgili konuşan GESİFED Başkanı Oktay Mersin “Bu durum böyle giderse hesapları kitapları yapamaz hale geleceğiz" dedi.
Üreticilerin zamlar nedeniyle maliyetlerini karşılayamaz hale geldiğini belirten Oktay,  “Şu anda iş insanları para kazanıp kazanmadığını bilmiyor. Bunu kendi firmamızda da konuşuyoruz. Para kazanıyor muyuz kazanmıyor muyuz bilmiyoruz. Enerji fiyatlarının ciddi şekilde artması sebebiyle piyasada ciddi bir durgunluk var. Bir şekilde ticaret dönüyor fakat para kazanıyor muyuz bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ekonomik durgunluğun sadece ülkemizde değil, dünya genelinde etkili olduğunun altını çizen Mersin, Türkiye'nin doğru politikalarla süreci hızla atlatabileceğini söyledi.
Mersin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İktisat kurallarını tam uygulamamız gerektiğini düşünüyorum. İktisat kurallarının doğru uygulanmadığını ben buradan söyleyebilirim. Bu politikalar doğru bir şekilde uygulandığı takdirde Türkiye’nin önü kesinlikle açık. Üretim ekonomisini ve ihracatımızın şaha kalkması mümkün. Dünyada enflasyon ve durgunluk elbette var, bize katlanarak geri gelmesi de ayrı bir sıkıntı. Bunu da doğru politikalarla düzelteceğiz diye düşünüyorum.”

ges-1