Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’un Av. Rabia Altuntaş Çiftçi’nin ‘panele konuşmacı olarak katılmasının engellendiği’ iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamaya yanıt geldi. Komisyonun konudan haberdar olduğunu söyleyen Çiftçi, “Yaptığınız hukuksuzluklar ve haksızlıklar yanınıza kâr kalmayacak. Sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Aydın Barosu’nda polemiğe neden olan Adnan Menderes Üniversitesi’nde yapılacak “Çocuk istismarına bütüncül bakış” isimli panel için tartışmalar sürüyor.

Avukat Rabia Altuntaş Çiftçi’nin panele konuşmacı olarak katılmasının engellendiği iddialarıyla ilgili konuşan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’un ‘Çiftçi komisyon toplantısına mazeret bildirmeden katılmadı, başka arkadaşlar görevlendirildi’ iddialarına sert sözlerle yanıt geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Çiftçi, “Değerli meslektaşlarım yanlış bilgilendirmelerde bulunulmaktadır. Öncelikle Çocuk hakları komisyonu açıklaması olarak sunulan bu açıklamadan hangi komisyon üyesinin haberi vardır, bu açıklamaya hangi komisyon üyeleri imza atmıştır soruyorum?  Cevap verin” dedi.

“BENİM REKLAMA İHTİYACIM YOK”

Baro bünyesinde 31 Ekim’de gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısında etkinlikte konuşmacı olması istendiğini söyleyen Çiftçi, “Komisyon Başkanı ve Komisyon Başkan Yardımcısının da bulunduğu toplantıda bu talebi kabul ettim. Ancak Baromuza benim panelde konuşmacı olacağıma dair bilgilendirme yazısı gönderilmesini istedim. Uzun süredir de heyecanla panele hazırlanıyorum. Ben inanın bunu can-ı gönülden bildiriyorum panelde konuşturulmadığım için değil emeğim için faydalı olamayacağım için üzüldüm. Benim reklama ihtiyacım yok” diye konuştu.

“İSMİM VETO YEMİŞ”

Kendisine yönelik tutumun mesleki itibarına zarar verdiğini ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

“Adnan Menderes Üniversitesi’nden de panel ve konuşmacılarla ilgili bilgilendirme yazısı baromuza gönderildiğinde benim ismim baromuzca veto yemiş. Adnan Menderes Üniversitesi tarafından da ‘Barodan sizin için izin çıkmadı’ şeklinde bildirildi. İzin istenmedi ki izin verilsin. Birçok avukat başkaca birçok baroda komisyon üyesi dahi olmadan panellerde konuşmacı oluyor. Bu benim şahsıma ve mesleki itibarıma da zarar verici bir tutumdur. Benim ismimin barom tarafından veto edilmesi benim hakkımda insanların zihniyetinde ne gibi bir izlenim oluşturacaktır?”

“YANINIZA KALMAYACAK”

Komisyon toplantısına mazeret bildirmeden katılmadığı yönündeki iddialara da yanıt veren Çiftçi,

“Pazartesi günü komisyon toplantısına mazeret bildirmeden katılmadığım söyleniyor. Çocuk Hakları Komisyon Grubunda Pazartesi toplantı yapılacağı söylendiğinde tarafımıza bir anda dikte edilen toplantıya o gün şehir dışında işim olduğu ve pazartesileri yoğun geçtiği için katılamayacağımı yazdım. Nasıl bu şekilde mazeretsiz katılmadığım şeklinde tamamen gerçek dışı bir anlatımla meslektaşları yanıltabiliyorsunuz? Baro başkanlığının bütün gücünü ve organlarını meslektaşları yanlış bilgilendirmek için kullanamazsınız. Yaptığınız hukuksuzluklar ve haksızlıklar yanınıza kar kalmayacak. Sonuna kadar mücadele edeceğim” diye konuştu.