Efeler’de kuyumculuk yapan Kadir Kavruk, dün geceden itibaren altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşü değerlendirdi. Kavruk, altındaki düşüşün ardından vatandaşlarda sessiz bir bekleyiş olduğunu söyledi.

 Dün itibariyle 337 lirayı bulan gram altının fiyatı saat 09.30 itibariyle 319 liraya kadar indi. Efeler’de bulunan Merve Kuyumculuk’un sahibi Kadir Kavruk, fiyatlardaki düşüşün vatandaş üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Altın yükselirken piyasalarda hareketliliğin hakim olduğunu ifade eden Kavruk, dün geceki düşüşün ardından vatandaşlarda sessiz bir bekleyişin olduğunu söyledi.

Kavruk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Altın fiyatlarında bir süredir yükseliş sürüyor. Ancak dün geceden itibaren yaklaşık 20 liralık bir düşüş yaşandı. Altın fiyatlarının yükselişinde pek çok etken bulunmakta. Genelde altın fiyatlarını tetikleyen şey savaşlar ve siyasi belirsizliklerdir. Ayrıca altın fiyatlarının belli bir seviyeye yükselmesinin ardından vatandaşlar kar satışı da yapabilmektedir. Genelde altın fiyatları yükselirken altın alım satımında hareketlilik oluyor. Ancak, dün geceki düşüşün ardından bugün vatandaşlarda sessiz bir bekleyiş var. Şu an fiyatlarda yatay seyir sürüyor.”