Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Tayfun Şan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile Eski İncirliova Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Baytaş arasında yaşanan kavgaya ilişkin açıklama yaptı. Şan, ‘iddialar ve gerçekler’ başlıklı açıklamasında, ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Tayfun Şan açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

“İncirliovanın mevcut Belediye Başkanı'nın iddialarına karşılık; İncirliova’da yaşananları, hemşerilerimizi aydınlatmak amacıyla bu açıklamayı yapmak gereği duyduk.

İDDİA : Olay Siyasidir.

GERÇEK : Kendi ifadeleri kişiseldir ancak her nedense basın önünde siyasi ifadesini kullanmıştır. Bu çelişkideki amacı siz değerli kamuoyuna bırakıyorum.

İDDİA : Olay planlı bir saldırıdır.

GERÇEK : Evinin önünden yürüyerek geçen Ocak eski başkanı ve yanında bulunan arkadaşını tahrik etmiş ve hatta küfür ederek, olayı bizzat kendisi başlatmıştır.

İDDİA : Dört araçla geldiler, araçlardan iki kişi inerek saldırıda bulundular.

GERÇEK : Olayda gelen, bekleyen hiçbir araç yoktur. Arkadaşlarımız  Evinin önünden yürüyerek geçiyorlardı. Olayla ilgili hiçbir aracın olmadığı delille sabittir.

İDDİA : Direkt saldırdılar

GERÇEK : Belediye Personeli( Çalışanı) ve arkadaşlarımız arasında arbede yaşanırken, sayın başkanın tahrik ederek başlattığı olayda, Kendisi olay yerinden kaçmıştır. İncirliova’yı germek için gönderilen mensubu olduğu parti Genel Başkan Yardımcısı da bazı asılsız  iddialar ortaya atarak bu değirmene su taşımıştır.

İDDİA : Olayla, ittifak yaptığı parti belediyelerinin Pandemi yardımları engellenmek istenmiş, İncirliova Halkının siyasi iradesine saldırıda bulunulmuş, Ülkede İktidara gelmeleri engellenmek istenmiştir.

GERÇEK : Partilerinin ve İttifakının oy oranları da Matematik kurallarına göre iktidar olmaya yetmemektedir. Kendi başkanlarının İFADE ETTİĞİ GİBİ ; Kişisel bir olaydır. Zaten olayı da kendilerinin Belediye Başkanı başlatmıştır. Olay Belediye Başkanını siyasi bir görev yaptığı sırada değil, BELEDİYE PERSONELİNE KENDİ DEVELERİNİN SAMANINI İNDİRTİRKEN YAŞANMIŞTIR. İncirliova halkı hizmet beklerken kendi beceriksizlik ve iş bilmezliğinin faturasını, kendisi tahrik etmek suretiyle çıkarttığı olayların arkasına saklamaktadır. Bununla kalmayıp hakeret ve tehditlerine emniyet binasında da sürdürmeye devam etmiştir. Mevcut belediye başkanı'nın geçmişteki hakaret ve küfürleri İncirliovalı hemşehrilerimiz  tarafından bilinmektedir. Mevcut Belediye Başkanının Partisinin ve İttifak yaptığı partilerin iddiaları ve yalanlarının gazıyla olayı siyasi zemine çekip Ülkü Ocaklarını hedef alanlar çıkmıştır. Ülkü Ocaklarının düşmanı olan, Dünyanın Küresel güçlerinin tasmasını tuttuğu terör örgütlerinin yanında siz çok küçük kalırsınız. Bilmenizi isteriz ki ; saldırı nereden ve kimden gelirse gelsin, Alayının hakkından geliriz, Alayının bileğini tek başımıza bükeriz.

Sözlerime son verirken İncirliovalı hemşerilerimize saygılarımı sunuyor, birlik beraberlik içinde olduğumuzda daha güçlü olduğumuzu hatırlatıyor, hepsini Allah’a emanet ediyorum.”