TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, koronavirüs nedeniyle faaliyetleri duran ve gelir kaybı yaşayan meslek komiteleriyle toplantıda bir araya geldi. Üyelerin sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Ülken, “Bu toplantıda görüşülen konuların, üst kuruluşumuz TOBB öncülüğünde ilgili bakanlıklara yazılı olarak iletilmesini sağlayacağız” dedi. 

Aydın Ticaret Odası’nda 16. ve 17. Meslek Komitesi bar, nargile kafe ve yurt işletmecisi üyeleri ve 6., 7., ve 13. Meslek Komitesi  özel okul, öğrenci servisleri ve kırtasiyeci üyelerinin katılımıyla Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantıları gerçekleştirildi. 
Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetleri duran ve gelir kaybı yaşayan üyeler için iki ayrı grup olarak gerçekleşen toplantılarda, ilgili sektörlerin koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerinin durduğu süreçte yaşadıkları sorunlar, talep ve beklentiler görüşüldü. 
Toplantıda genel sektör sorunlarının yanı sıra, okulların açılması tarihinin özel yurt, kırtasiyeci ve öğrenci servisi işletmecilerine etkisi, can suyu kredilerinin arttırılması ve bir yıl sonra ödemeli kredilerin çıkarılması, öğrenci servisi kilometre-fiyat değişiklikleri gibi birçok sektöre özgü sorunlar görüşüldü.

“ÜYELERİMİZİN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

AYTO Başkanı Hakan Ülken, üyelerin sorunları ve çözüm önerilerini birebir dinlendikten sonra gerekli çalışmaların yürütüleceğini dile getirerek, şunları ifade etti:
“Aydın Ticaret Odası olarak salgın sürecinin başından bu yana hem gerekli tedbirlerin alınması hem de üyelerimizin küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınından ekonomik olarak en az hasarı almaları amacıyla gerek üyelerimizin sorun ve taleplerinin ilgili kurum ve makamlara iletilmesi gerekse kamu ve özel bankalar ile kredi görüşmeleri başta olmak üzere elimizden geleni yapıyoruz. Bugün bu toplantıda görüşülen sorun ve taleplerin meslek komitesi temsilcilerimiz ile valilik başta olmak üzere ilgili makam ve kuruluşlara gidilerek iletilmesi ile kalmayıp başta üst kuruluşumuz TOBB öncülüğünde başta İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi ilgili bakanlık birimlerine yazılı olarak da iletilmesini sağlayacağız. Bu süreçte üyemizin sesi olmaya çalışıyoruz. Başta belirttiğim gibi şahsi telefonumdan her zaman mesaj veya arama yoluyla çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Sağlık başta olmak üzere, en kısa sürede ülke olarak bu zorlu süreci atlatmak dileğiyle.”