TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, incir üreticilerine bereketli bir sezon dileyerek, “Bu lezzeti dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 


Aydın’ın en önemli tarım ürünlerinden biri olan incirde hasat sezonu başladı. Üreticilere bereketli bir sezon dileyen TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, inciri dünya sofralarının vazgeçilmezi haline getireceklerini söyledi.
Savaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Aydın'ımızda hasretle beklediğimiz, göz bebeğimiz incir hasadı başladı. Çiftçilerimize ve üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum. Bu lezzeti dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapacak, ilimizin en önemli ihracat ürünlerinden biri olan şifa deposunu tüm dünyada sofraların vazgeçilmezi haline getireceğiz.”

“KURU İNCİR ALIMI BU YIL DA DEVAM EDECEK”
Savaş, “Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından geçen sene ilk defa başlanan, kuru incir alımları, bu sene de devam edecek. Çiftçimize ve üreticimize büyük katkı sağlayan bu girişim için Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Destekleri için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve TMO Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Güldal'a teşekkür ediyorum. Aydın'ımıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.