Eski minibüs garajına yapılacak proje üzerine düzenlenen anketle ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Efeler Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sabuncu, “Otopark görüşü doğru ama çarşı fikri son derece yanlıştır” dedi.

Efeler Belediyesi, Eski Santral Minibüs Garajı’na yapılacak proje için düzenlenen anket sonuçlarını açıkladı. Otopark ve çarşı içeren 2 numaralı proje yüzde 48,7 oy oranıyla en çok tercih edilen proje oldu.

Yapılan halk oylaması ve sonucuyla ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Efeler Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sabuncu, otopark görüşünün doğru ancak çarşı fikrinin son derece yanlış olduğunu öne sürdü.

“TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Anketin geniş katılımlı ve noter onaylı olması halinde değer taşıyacağını söyleyen Sabuncu, “Mevcut çarşı esnafını ve Aydın halkını memnun bırakmayacak bu çarşı ve otopark fikrinden yol yakınken vazgeçilmesi,  en büyük dileğimdir. 300 araçlık bir otopark ihtiyaçtan çok uzak kalmaktadır. Merkezde sadece otopark olarak değerlendirilebilecek son alandır. Bu alan, aynı zamanda Doğu Gazi Bulvarı’nın trafik çözümü için de son şanstır. Telafisi mümkün olmayacak bu kararın tekrar tekrar düşünülmesi  gerekmekte olup, tekrar gözden geçirilmesi kanaatimce şarttır” diye konuştu.