Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Eski Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, önemli açıklamalar yaptı. Tereddüte yer bırakmayacak şekilde net ifadelerle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmadığını dile getiren Aydın, “Sezar’ın hakkı Sezar’a. Özlem hanım bu işi hakkıyla yaptı. Benim bugün yapacağım şey, Çine ekonomisine katkı sunmak, Çine çiftçisinin gelişmesi için örnek projeler ortaya koymaktır” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yerel seçimlerin normal süresine 3 yıl 7 ay kala yeniden aday olduğunu duyurması, hem diğer partilerdeki hem de parti içindeki muhtemel rakiplerine yönelik bir mesaj olarak algılandı.

Çerçioğlu’nun açıklamasının ardından, CHP içerisindeki bazı kıdemli partililerin ismi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gündeme getirildi.

1999 yılında kazandığı Çine Belediye Başkanlığı seçiminden sonra yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren ve CHP’nin il genelinde üstünlüğü sağlamasında büyük payı olan, daha sonra ilçesini milletvekili olarak TBMM’de temsil eden Osman Aydın’ın adı da ‘Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’ olacağı şeklinde gündeme geldi.

“TEREDDÜTE YER BIRAKMAK DOĞRU DEĞİL”

Adaylığı ile ilgili konuşan Osman Aydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünmediğini net ifadelerle açıkladı. ‘Terddüte yer bırakmak doğru değil’ diyen Aydın, “Özlem hanım bu işi hakkıyla yaptı. Diyelim ki yapmadı! Biri çıkıp adaylığını açıklayabilir. Ama böyle bir şey var mı? Sezarın hakkı Sezar’a. Ben böyle bir şeye aday değilim. Adaylığım söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

“BENİM BUGÜN YAPACAĞIM ŞEY…”

Çine’de 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Osman Aydın, milletvekilliği sürecinden sonra, Çine’de yetişen tarım ürünlerine katma değer kazandıracak, çiftçinin kar marjını artıracak çalışmalara ağırlık verdi.

Organik tarım, Çine zeytin yağına marka değeri kazandırılması ve Çine’de kullanılacak alternatif tarım ürünleri üzerine tesis kurup çalışmalar yapan Osman Aydın, bundan sonra da Çine’ye ve Çinelilere bu yönde hizmet vereceğini söyledi.

“TEK İHTİYACIMIZ BİRLİK, BERABERLİK”

CHP’nin kıdemli isimlerinden Osman Aydın, aynı zamanda partililere de birlik çağrısı yaptı. Aydın, “Benim bugün yapacağım şey, Çine ekonomisine katkı sunmak, Çine çiftçisinin gelişmesi için örnek projeler ortaya koymaktır. Özlem hanımın aday olmaması için çok büyük bir hatası olması lazım. Bugüne kadar bunu gerektirecek bir şey ortaya çıkmış değil. Bugün birlik beraberlik zamanıdır. Tek ihtiyacımız birlik ve beraberliktir” ifadelerini kullandı.