Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, yoğun gündeme kısa bir ara verip araziye çıktı. Koçarlı ovasında pamuk tarlalarını gezen Kaplan, direksiyona geçip pamuk toplama makinasını kullandı. Pamuk fiyatlarını değerlendiren Başkan Kaplan, “Sezon başında pamuk fiyatı düşüktü ama bugün iyi noktada. Alıcı moralli, hevesli ve istekli” dedi.

31 Mart yerel seçiminde Koçarlı Belediye Başkanlığına seçilen Nedim Kaplan, basın mensuplarıyla birlikte araziye çıktı.

Aynı zamanda çiftçilikle de uğraşan Kaplan, Koçarlı ovasında hasat zamanı yaşanan pamuk tarlalarını gezdi.

“HAFTADA BİR ARAZİYE ÇIKARIM”

En az haftada bir araziye çıkmak istediğini ancak yoğun gündem ve belediye faaliyetleri nedeniyle son 3 aydır araziye çıkamadığını belirten Kaplan, “Bugün güzel bir gün. Kentin yoğunluğu, belediye işleri, kendi iş yerimdeki yoğunluğumuzdan bir gün de olsa kurtulmuş olduk. Tabiat sizden hiçbir şey istemiyor. Siz ona emek veriyorsunuz, verdiğinizin karşılığını alıyorsunuz. Burası çok güzel” dedi. Kaplan, “Bi fiil çiftçilik yapıyorum. Mesleğim olması nedeniyle haftada en az bir gün araziye çıkarım, negatif enerjiyi atarım. Bu yıl şartlar farklıydı. Nisan’dan bu yana iki kez gelebildim. O da sadece otomobil içinden gezerek. Üç aydır araziye inemiyordum” ifadelerini kullandı.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, pamuk toplama makinasını kullanarak hasat yaptı.

“15 GÜN ÖNCEKİ KÖTÜ HAVA VE KÖTÜ FİYAT YOK”

Pamuk fiyatlarını değerlendiren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, sezon başında piyasada oluşan kötü havanın 15 gün içinde ivme kazanarak iyileştiğini söyledi. Kaplan, şöyle konuştu:

“Sezon başında pamuk fiyatı düşüktü, kötüydü. Kötü bir hava vardı. Bu işin ticaretini yapanlar, ürkek ve korkaktı. Heyecanlı değillerdi. Uluslararası piyasa da kötüydü. Fiyatların oluşması sadece Türkiye ile alakalı da değil, dış piyasa ile de alakalı. Hasadın daha 10’uncu gününde fiyatlar yükselişe geçti. Pahalı mal daha pahalı olmaz ancak ucuz şeyler değer kazanır. Fiyatlar şu anda hem uluslararası piyasada hem de iç piyasada yükseliyor. Netice itibarıyla 15 gün önceki kötü hava ve kötü fiyatlar yok.”

Pamukta verimin özellikle toplulaştırmadan sonra arttığını, bu yıl da iyi bir sezon geçirildiğini belirten Nedim Kaplan, lisanssız depoculuğun önünün açılması, düşük faizli kredi imkanları ve devlet destekleri ile üreticilerin daha da rahatlayacağını vurguladı.

Kaplan, “Genel itibariyle bugün pamuk fiyatları iyi noktadadır. Daha da iyiye gitmektedir. Alıcı moralli, hevesli ve isteklidir. Talep var. Primlerde de yüzde 10 civarı artış yaşanırsa, çiftçimiz iyi bir sezon geçirmiş olur” dedi.

Pamuk fiyatlarını değerlendiren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, sezon başında piyasada oluşan kötü havanın 15 gün içinde ivme kazanarak iyileştiğini söyledi.