İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilde kurulacağını açıkladığı ‘Mahalle Denetim Ekipleri’ için Aydın’da çalışmalar tamamlandı. Çeşitli kesimlerin katılımıyla oluşturulacak ekipler, yarından itibaren görevine başlayacak.

İçişleri Bakanlığınca koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla "Mahalle Denetim Ekipleri" oluşturulacağı duyuruldu. Bu kapsamda Aydın’da yapılan çalışmalarda sona gelindi. Bugün itibariyle ekiplerdeki görevlilerin kesinleşeceği, yarından itibaren göre başlayacakları öğrenildi.

Yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütülebilmesi için kurulan denetim ekiplerinde; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin (mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde) görevlendirilmeleri sağlandı.

EMNİYET KOORDİNASYON SAĞLAYACAK

Mahalle denetim ekipleri, koronavirüs nedeniyle evde denetim altında tutulan vakaları, temaslı kişileri takip edecek.  Emniyet ekipleri de bu görevlilerin koordinasyonundan sorumlu olacak.