Eski İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, MHP'ye geçeceği yönündeki haberlere karşı açıklamada bulundu. İYİ Parti'den ayrılmam, istifa etmem söz konusu olamaz, diyen Kural, "İYİ Parti'deydim, İYİ Parti'deyim, İYİ Parti'de kalacağım" dedi.

İYİ Parti İlçe Kongresinde yeniden aday gösterilmeyerek koltuğunu Cihat Öztürk’e bırakan Durmuş Kural’ın MHP’ye döneceği iddia Nazilli'de siyaset kulislerini hareketlendi.  MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, MHP İlçe Başkanı Hasan Eren ve Meclis Üyesi Hulki Karakaya ile birlikte Kural’ı ziyaret etmesi üzerine yerel basında çıkan haberlerin ardından Durmuş Kural açıklamada bulundu. 

Kural yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Bazı Basın-Yayın organlarında, buna bağlı olarak sosyal medya grup ve sayfalarında hakkımda yayınlanan "Durmuş KURAL MHP'ye mi geçiyor" başlıklı haber ve içeriğinde yer alan "Perde Arkasında MHP ile görüşmeler yaptı" şeklindeki yayın tamamen asılsız ve dedikodu menşeilidir..
1-Kuruluşundan bugüne kadar, yerelde tüm kademelerinde, son olarak İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğum İYİ Parti'den ayrılmam, istifa etmem söz konusu bile olamaz. 
2-Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener hanımefendinin dediği gibi "Medeniyete giden bu kutlu yolun taşlarını, biz cesurlar olarak nakış gibi işleyerek yolumuza durmadan dinlenmeden devam ediyoruz, edeceğiz." 
3-Neferi olduğum, verilen her görevi büyük bir inanç ve azimle yerine getirdiğime, bunun kanıtı da İYİ Parti'li en büyük Belediye Başkanlığını kazanan İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural olarak inandığım İYİ Parti'deydim, İYİ Parti'deyim, İYİ Parti'de kalacağım.
Zaman zaman istifa ettiğim vb. gerçekle alakası olmayan, sadece egolarını tatmin etmek için taktik yönlendirmelerle yanıltıcı haberlere konu olduğuma üzüntü ile şahit olmaktayım. 
4-Herkesin olduğu gibi siyasi görüşlerimiz farklı hatta rakip partilerde yer alsak da birbirinden değerli dostlarım var. Bu dostlarımla zaman zaman sosyal diyalog, siyasi sohbet vb. ilişkilerim vardır. Bu gibi doğal, insani veya dostane buluşmalarımızdan bile olumsuzluk, kavga veya ayrışma çıkarmak, dedikodu mahiyetinde yalan beyanları gerçekmiş gibi yaymak, yayınlamak, sadece bunları yapanların değerini, inandırıcılığını milletimiz gözünde yitirmesine yol açmaktadır. 
5-Zorlu günlerde birlikte çok çalışarak, vatan sevdasına düşmüş neferler olarak gecelerce uykusuz kaldığımız, yemek yemeye veya su içmeye bile fırsat bulamadığımız, ailemizi ve çocuklarımızı çoğu gece göremeden sabahladığımız günlerde nasıl fedakarca çalıştıysak, bundan sonra da İYİ PARTİ'yi iktidara taşımak için, var gücümüzle daha fazla çalışarak çok şeyleri birlikte başaracağız.

Özetle; Üzüntü ve esefle partimden istifa ettiğim, bir başka siyasi partiye geçtiğim şeklinde, basın kaynaklı haber ve mesnetsiz iddia senaristi olan dedikodu organizatörlerince kasıtla yayılan bu haberin kesinlikle ve kat'a doğru olmadığını saygı ile kamuoyuna duyuruyorum. 

İYİ Parti İlçe Kongresinde yeniden aday gösterilmeyerek koltuğunu Cihat Öztürk’e bırakan Durmuş Kural’ın MHP’ye döneceği iddia edildi. Nazilli’deki delege seçimleri öncesinde, İYİ Parti’li Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ‘mutabakat adayı’ olarak Av. Cihat Öztürk’ün ismini duyurmuştu. O dönemin mevcut İlçe Başkanı Durmuş Kural, “Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Hodri meydan” ifadeleriyle yeniden aday olduğunu açıklamış ancak bir süre sonra geri adım atmıştı.