Eski Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, zimmet suçlamasıyla yargılandığı davada, suçlamaları reddetti. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan ve kendisini suçlayan raporun ‘siyasi’ olduğunu savunan Kılınç, “Yanlı ve taraflı bir rapor hazırlanmıştır. Müfettişler oturdukları yerden yazıp geçmiştir” dedi.

Önceki dönem Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç zimmet davasında hakim karşısına çıktı. 
Aydın 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, Kılınç’la birlikte sanıklar Özgür Değer, Hüsnü Durmaz ve Sedat Akkın da hazır bulundu.
Duruşmada savunma yapan Eski Köşk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Durmaz, suçlamaları kabul etmediğini, savunmasını yazılı olarak yapacağını belirtti.
Dönemin Mali Hizmetler yetkililerinden Özgür Değer, suçlamalara konu olan düğün salonlarına malzeme alınıp alınmadığını bilmediğini, alım işinin ve denetlemenin başka birimler tarafından yapıldığını, kendisinin sadece ödemeye ilişkin evrakları imzaladığını söyledi.
Sanıklardan Sedat Akkın, zimmet suçlamasını reddederek, “Aldığım talimatlar doğrultusunda ödeme evraklarını imzaladım. Zimmetime para geçirmedim. Yaptığım ödemeler Başkan Rıfat Kadri Kılınç’ın ve Hüsnü Durmaz’ın bilgisi ve talimatı ile oldu” ifadelerini kullandı.
MÜFETTİŞLERİ SUÇLADI: RAPOR SİYASİ
Zimmet suçuna göz yumarak ‘denetim görevini ihmal ettiği’ ileri sürülen Eski Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ise müfettişleri suçlayarak, hazırlanan raporun ‘siyasi’ olduğunu savundu.
Çöp konteynerlerinin ilaçlanması ile ilgili suçlamaları reddeden Kılınç, “İlimizde hava sıcak ve sulak alanlarda sinek çok oluyor. İlgili birim gerekli çalışmaları yapıp ilaçlama malzemesi alımı yapılmasını talep etti. Ben de yapılması talimatını verdim” dedi. Beyköy Mahallesine düğün salonu yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterildiği suçlamasına da yanıt veren Kılınç, “Beyköy ve Ovaköy Mahalleleri iç içe geçmiş iki mahalledir. Bu salon Ovaköy’dedir. Sehven Beyköy yazılmıştır. Düğün salonları için alınan laminant parkelerin düğün salonlarında değil, camilerde kullanıldığını savunan Kılınç, müfettişlerin hazırladığı raporların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.
Müfettiş raporlarının ‘siyasi’ olduğunu iddia eden Rıfat Kadri Kılınç, “Müfettişler tarafından hazırlanan tevdi raporu siyasidir. Yanlı ve taraflı bir rapor hazırlanmıştır. Ben daha önce müfettişlerden şikayetçi oldum. Müfettişler gerçeği irdelemeden, oturdukları yerden yazıp geçtiler” dedi.
Alınan savunmaların ardından, duruşma eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.